13 Декември, 2022 14:15 1 066 6

Марая Кери начело на класацията на "Билборд" с "All I Want for Christmas is You"

  • марая кери-
  • билборд-
  • начело-
  • сингли-
  • all i want for christmas is you

Изпълнителката детронира от първата позиция Тейлър Суифт, която беше начело в продължение на шест седмици

Марая Кери начело на класацията на "Билборд" с "All I Want for Christmas is You" - 1
Снимка: Shutterstock

Марая Кери застана начело на класацията на "Билборд" за сингли с коледния си хит "All I Want for Christmas is You", излязъл през 1994 г. , съобщи сайтът на изданието.

Изпълнителката се изкачи място нагоре в подреждането спрямо миналата седмица, като детронира от първата позиция Тейлър Суифт, която беше начело в продължение на шест седмици с "Anti-Hero". Тя слезе до шеста позиция в чарта на "Билборд".

Сингълът на Марая Кери "All I Want for Christmas is You" за първи път влиза в топ 10 на чарта на "Билборд" за сингли през декември 2017 г. Две години по-късно, през декември 2019 г., песента от албума "Merry Christmas" се изкачва до първата позиция, която запазва в продължение на три седмици. През 2020 г. и 2021 г., в периода около Коледа, "All I Want for Christmas is You" отново се позиционира на върха в класацията Хот 100. И тази година това се повтаря.

Втора в чарта се нарежда Бренда Лий със сингъла "Rockin’ Around the Christmas Tree", чиято оригинална версия е от 1958 г. Парчето се изкачва с позиция нагоре за изминалите седем дни. И в последните три години в дните около Коледа песента успяваше да стигне до втората позиция в чарта на "Билборд".

Третото място също е за празничен хит - "Jingle Bell Rock" на покойния Боби Хелмс. Сингълът е от 1957 г. Миналата седмица песента с празнично звучене беше на пета позиция в чарта.

Четвъртата позиция е за Бърл Айвс с "A Holly Jolly Christmas", която е от 1964 г. Сингълът се изкачва две места от миналата седмица.

В челната петица на чарта на "Билборд" място намират Метро Бумин, Уикенд и 21 Савидж със съвместното си парче “Creepin”, което дебютира в подреждането тази седмица. То е включено в албума "Heroes & Villains" на Метро Бумин.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лорд Минчу

    10 6 Отговор
    Тая песен, като я чуя и ми се драйфа, певицата също!

    Коментиран от #3

  • 2 Дидо

    11 1 Отговор
    А някой знае ли дали тази година ще дават "Сам вкъщи"?
  • 3 Глупаци

    5 5 Отговор

    До коментар #1 от "Лорд Минчу":

    Някой да те кара да я слушаш

    Коментиран от #6

  • 4 цербер

    2 4 Отговор
    Песента е много хубава,аз много я харесвам,а и Марая Кери е с много хубав глас!
  • 5 Гзт

    5 1 Отговор
    Тази песен влезе я класация за най досадни коледни песни.
  • 6 Лорд Минчу

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Глупаци":

    Ами не я слушам, но ме заливат отвсякъде с нея!
    Това според много класации и проучвания е най-мразената коледна песен евър!
    Ама ти явно си си седнал/а на ушите!