Last news in Fakti

17 Август, 2013 14:24 1 760 0

Робърт Де Ниро навършва 70 години

  • робърт де ниро-
  • актьор

Днес известният в цял свят актьор Робърт Де Ниро става на 70 години. Преди време той отбеляза и 50 години от началото на своята кариера в киното.

Носителят на "Оскар" пази в тайна къде ще празнува юбилея. От доста време насам той държи медиите далеч от личния си живот.

Актьорът споделя, че не е от хората, които се самоизтъкват. Жвотът го е накарал да вземе решението дали да е в сферата на киното или да е обществена личност.

Де Ниро е роден и израстнал в Ню Йорк, в квартал близо до средището на артистичната общност. Вероятно това, и фактът, че родителите му са се занимавали с изкуство, са предопределили съдбата му.

Първата му рола в киното е от 1963 година във филма на Браян Де Палма "Сватбено тържество", а първят сериозен успех за актьора е през 1973 г. с ролята на Джони Бой в "Бедняшки улици" (Mean Streets).

След това Франсис Форд Копола го кани да изиграе младия Вито Корлеоне във втората част на "Кръстника" (1974), за който Робърт Де Ниро получава наградата "Оскар" за второстепенна роля. Следват куп успешни превъплъщения, много признания и вярна публика.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА