Last news in Fakti

8 Януари, 2023 08:14 33 420 73

"Хищната хиена" Петра коментира песента на Слави за Лена Бориславова

  • петра-
  • слави трифонов-
  • хищна хиена-
  • лена бориславова-
  • песен

"Песента можеше да стане по-добре.", твърди изпълнителката Петра Атанасова

"Песента за Лена Бориславова е скеч, който е облечен в картинки. Мога да я определя като развлекателна халтурка. Подразни ме текстът, защото можеше да бъде по-изискан и малко по-елегантно написан, защото се слуша от малки деца. Там има балкони и някакви неща, които се правят. И аз изпях за Бил Клинтън, Моника Люински и пурата кубинска, но беше поднесено по ръба на бръснача. Докато в тази ситуация има по-просташки текстове, които мен лично ме жегнаха."

Това коментира пред "България Днес" емблематичната и обичана изпълнителка Петра Атанасова, която преди повече от две десетилетия изпя вечния хит "Хищна хиена".

Изказването ѝ е по повод песента, която Слави Трифонов пусна в личния си профил във Фейсбук, посветена на бившата говорителка на правителството Лена Бориславова. Парчето, за което се предполага, че е изпълнявано от сценаристите на шоуто на Трифонов, само за броени часове предизвика напрежение в обществото заради текста и внушенията. Музиката от песента е заимствана именно от "Хищна хиена", а текстът е преработен от оригиналния към настоящата ситуация. В него Бориславова търпи доста обиди, някои от които откровено пошли.

"Има хиляди варианти, които са правени на моята песен, но нито един от тях не е в десетката. А песента ми продължава и до ден-днешен да е актуална, слава на Бога. Уважавам всички колеги от "Ку-ку бенд" и Слави. Това е просто един скеч, така че не е нещо сериозно. И мен много пъти са ме имитирали, но продължавам да ги обичам. Интересно и актуално е, но в момента има много по-важни неща, които вълнуват хората и целия свят", каза още пред вестника Петра.

"Песента можеше да стане по-добре. Можеше да стане част от модерното течение, но вероятно не са го мислили сериозно. Ако бяха го мислили сериозно, щяха да го направят да е върхът. А то е мислено между другото и затова звучи по такъв начин. Еднократна история и като всяко чудо за три дни ще бъде забравено. Едва ли някой в кръчмата ще започне да пее за Кака Лена", добави Петра, която държи правата върху текста на "Хищна хиена".

Изданието се свърза и с автора на текста Стефан Цирков, който в момента е актьор в Драматично-куклен театър "Иван Димов" в Хасково. Думите към емблематичното парче, което се припява и в наши дни, творецът пише през 1998 г.

"Чух песента за Лена Бориславова и мога да кажа, че не обичам такива директни внушения. Текстът е директен и това е тъпо. Каквато и да е Лена, не е хубаво един мъж да се нахвърли върху жена и да се гаври с нея. Не мога да кажа кой е този мъж, защото не знам кой е написал текста, вероятно е някой от сценаристите. За мен е по-интересно дали Слави Трифонов е чул тази песен, след като я е споделил. Ако е така - пиши го бегал, дето се казва", заяви Цирков.

Актьорът разкри, че получава 60 лева хонорар за текста. "Дотогава нямаше такава песен и с този албум Петра влезе в "Пайнер". Бях на гарата в Димитровград, когато написах текста върху кутия от цигари. Вкъщи го изтананиках, Петра го хареса, направихме запис и го изпратихме в "Пайнер". Харесаха го и го пуснахме. Митко Пайнера тогава ми каза: "Стефчо, на петдесет маси на димитровградския пазар се слуша тази песен, избихме рибата". Петра подписа договор, аз получих 60 лева като автор на текста. С колеги от хасковския театър направихме клип", върна лентата назад Цирков, който е бивш съпруг на Петра.

Артистът отрече информацията, че "Хищна хиена" е кавър на турска песен, а разкри, че са взаимствани мотиви от гръцко парче. За песента за Бориславова Цирков е категоричен, че щом нещо не е направено хубаво, остава горчивина.

"Жорж Ганчев искаше да ни съди заради Жоржи Шоумена в песента ни. Но скоро след това разбра, тъй като беше широкоскроен, че е тъпо е да съдиш изпълнител за песен. А и му беше реклама. Лена Бориславова и "Продължаваме промяната" мога да съдят въздуха, водата и всяко живо същество. Като вземат да съдят някого за написано нещо и изпитвам странни чувства. Доскоро двете страни седяха на една маса и ядяха и пиеха заедно. Този скандал дойде точно навреме, за да заглуши скандала с филма за Ботев", добави Цирков, който на 25 януари ще играе в постановката "Дванайсета нощ" на сцената на Сатиричния театър в столицата.

В песента за Бориславова има няколко израза, които предизвикаха силно обществено недоволство - "със мустаци натъкмена", "министерските палати вече са ми познати", "мандръсаха ме в чужбина", "самолета вдигам аз", "Ах минети ма взимети, на тези парапети", "баджанаци правя аз", "само кревати, тез кревати" и други.

Бориславова ще съди Слави и хората му

"Към списъка от ответници в съда току-що се присъедини и група неосъществени сценаристи. Зад тях се крие проваленият политически шоумен, който се чувства най-голям мъж, когато удари жена, която го превъзхожда във всяко отношение".

Това написаха във Фейсбук от "Продължаваме промяната", като обявиха, че партията ще подкрепи всички правни мерки, които Лена Бориславова предприема във връзка с клеветническата кампания срещу нея.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 72 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мунчо

    44 18 Отговор
    Ужасяващо!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Само истини

    139 80 Отговор
    се пеят в песента! Какво и кой ще съди Парапетмустакова???

    Коментиран от #30, #32

  • 4 Георги

    83 7 Отговор
    Това е арабска песен, копирана от нашите чалгаджии.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Опааа

    121 101 Отговор
    Унаикален текст! Истина! Браво на Слави! Супер песен за тЪ п Та Лена-мустака! Браво!

    Коментиран от #33

  • 7 Не е баш така

    83 49 Отговор
    Не е сценаристите да не са реализирани. Имат много реализации, но откак влязоха в политиката оценката за работата им падна. А парчето е тъпо както повечето им парчета.
  • 8 Прав си!

    76 8 Отговор

    До коментар #2 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    От 63 години храним безполезни личности в тая държава!

    Коментиран от #11, #19, #38

  • 9 Кого ще съди тая некадърница

    103 42 Отговор
    Всичките и закони паднаха в съда. Влизала е в съдебна зала само да донесе кафета…
  • 10 Ретро барут

    61 14 Отговор
    Какви мили чалга спомени върху ленкината мазаница.
  • 11 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 10 Отговор

    До коментар #8 от "Прав си!":

    ДА се ВЪРНЕ на ПОДАТЕЛЯ

    Коментиран от #16

  • 12 ВОДНИЯ ДУХ

    82 10 Отговор
    Казваш лъжа - съдя те. Кажеш истината пак.
    Е затова сме на дъното по свобода на словото.
  • 13 Механик

    108 38 Отговор
    Мале, мале, мале! Некаква "назобена" и бивша кифла, дето се има некакъв критерий, некакъв дето писал чалга на кутия от цигари и си повервал..... некакви "пайнери-майнери" правят забележка че чалгарят Слави няма вкус?!?!
    Леле сесрто, жива не бех!
    Еднакво пошли и бездарни сте всички, за това пък сте безсрамни и много кресливи, като стадо павиани.
    А "песента" за Ленчето-хиенчето си е баш, ама точно на място. За такова просто парче като нея, няма как да е напише друг тип текст.

    Коментиран от #17

  • 14 То за кака ви Лена

    90 38 Отговор
    Симфония ли, рапсодия ли, опера ли искате да се напише? Нещо изтънчено? За селско парче подхожда просташко- селяндурска песен. Пасва и като ръка на ръкавица, а и текста е в десятката. Не знам, ама мен ме кефи отвсякъде...

    Коментиран от #41, #65

  • 15 ППотрес

    72 27 Отговор
    "Бориславова ще съди Слави и хората му"!?!?!? 🙄😅
    Нали знаете хубавата българска поговорка "" Битият-бит, е... - е.. н"!
    Но поне има парици за дела от договорите и комисионите, които любимия шарлатанин й осигури!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 МЕХАНИК

    20 51 Отговор

    До коментар #13 от "Механик":

    И аз друсам ЧАЛГА да ЖИВЕЕ ГЕРБ и БАТЕ БОЙКО БОРИСОВ
  • 18 Колкото Кокоро осъди Тошко

    57 11 Отговор
    2 години делото още не е тръгнало хахах
  • 19 ГОСТ

    11 10 Отговор

    До коментар #8 от "Прав си!":

    ВИЕ с какво сте ПОЛЕЗЕН а ЛЮБОПИТЕН да се присмиваш над пенсионери индвалиди болни ХОРА същия сте и СТАМАТ М А Г А Р Е Т О
  • 20 Едно време кви чалгарки имаше

    45 11 Отговор
    Сега и чалгарките не стават: с мустаци и на кристали……

    Коментиран от #21

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Опин

    38 4 Отговор
    Сега ще кажа още една рима -щом си депутат значи слагаш си го от зад .нека да е ясно как се става депутат в това няма лошо !
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Да, да, хиена

    31 7 Отговор
    По-скоро куку мявка
  • 28 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 10 Отговор

    До коментар #5 от "Ти на колко":

    НЕ съм ВИ другар НЕПОЗНАТ сте МИ на ЛИЧНИ въпросие НЕПРИЛИЧНО да ме питате не сме СГОДЕНИ
  • 29 Шайка

    31 3 Отговор
    Абе хора това са КАЛИНКИ 33гд с връзки мой твой човек...за служби заплати привилегии няма край....
  • 30 хе хе хе хе

    6 5 Отговор

    До коментар #3 от "Само истини":

    хахахаха! Разсмя с коментара си, жив и здрав!

    Коментиран от #35

  • 31 Мнение

    15 10 Отговор
    Права е Петра:" Всяко чудо за три дни ще бъде забравено!"
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Класика

    36 24 Отговор
    Бъдете радостни, че учиндолския мутрак не встъпи във власт ,защото като гледам как краде песни, какъв ли би бил апетита му за народни парички и евро средства.
  • 35 Ако разбираш нещо де

    29 19 Отговор

    До коментар #30 от "хе хе хе хе":

    Добрите хора не обиждат другите с обидни епетети!
    Явно някои хора се разтоварват от напрежението в ежедневието си като се гаврят с известни личности, за да забравят за момунт собственото си нещастно съществуване и да се надсмеят над тези, които са по-успешни в живото, да ги принизят до себе си, да си кажат "тя не е по-добра от мен!"

    Коментиран от #49, #67

  • 36 Миш маш

    36 19 Отговор
    Костадин Костадинов: Който "Депутата Христо" вади, от "Уморена кака Лена" умира."
    Но песента "Депутатът Христо" НЕ е дело на Лена Бориславова!!! Тя е продукт на Ицо Хазарта!
    Ако интерпретацият на Слави "Хищна хиена" е отмъщението му за песента "Депутатът Христо", защо не е насочена към Ицо Хазарта, а към беззащитна жена???? Защото не му стига мъжество на Слави да застане срещу мъж ли? Защото е страхливец и е по-лесно да нападне жена? Или защото е комплексар и сексист?
  • 37 Реалност

    31 12 Отговор
    Абе гнусна си е песента! Можеше да бъде направена по-добре, както казва и Петра!

    Коментиран от #52

  • 38 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Прав си!":

    ДА ВИ СЕ ВРЪЩА
  • 39 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    28 5 Отговор
    Мястото на всички "хиени" е в зоологическата градина, там да ги виждат феновете им, за да не ги забравят съвсем! А мястото на псевдокултурата им - чалгата е на бунището, опакована в стари опаковки, за да мирише по-малко!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Пешо

    15 6 Отговор
    Кажеш нешо, изпееш нещо и почват да те съдят. Истинските джентълмени не ходят по съдилищата. Георги Стоев какви неща разправяше за Маджо, но последния нито го съди нито нищо...

    Коментиран от #43

  • 43 Люси Дяковска

    13 2 Отговор

    До коментар #42 от "Пешо":

    Само го убиха?
  • 44 безпарични прошляци

    16 12 Отговор
    Нямат пари днешните безпарични прошляци сценаристчета опърпани и скъсаняци дори да се клонсултират с някоя легенда как се прави хит .Скъсаняци и наркоманчета като тях парламент вече не ще помиришат и само насън са писали песен .
  • 45 Лея13

    13 11 Отговор
    Клеветническа!??!Боже,прибери си вересиите! Мислят си, че ние сме иди оти ,но всъщност иди отите са ТЕ!!Смешна "Промяна"!Към зле, много, много зле беше тази промяна!
  • 46 Селяния

    25 11 Отговор
    Селянията учиндолска няма край. Възрастни хора станаха, но не могат да излезнат от калъпа си.
  • 47 тричане

    10 4 Отговор
    за джендеро-либерастката п@плач
  • 48 Защо

    15 0 Отговор
    Тези партии кога ще изслушат песента на народа . Само далавера , кражба на макс .
  • 49 Лея 13

    13 7 Отговор

    До коментар #35 от "Ако разбираш нещо де":

    Глупости на търкалета!Кое и е успешното на въпросната?!На приятелката на куролатора,имам предвид.Да заработваш пари и влияние с тази си работа изобщо не те прави успешен...Да не говорим, че не те прави и добър или щастлив човек.Тая шушумига, управлявайки кабинет на куролатора подмолно и правейки политиките на държавата, абсолютно некадърнос, както е видно от резултатите, фактически се подигра на целокупния народ с арогантното си,безхаберно поведение!!За какви успехи иде реч, според твоя милост!?!?
  • 50 Дамян

    19 11 Отговор
    Когато селянина беше изхвърлен от парламента от народа останаха му само селските текстове на песни и публикуването им във фейсбук.Толкова за това същество Слави.
  • 51 Женя

    18 10 Отговор
    Нима никакви внушения, чалгата за Лена е създадена по снимки и факти. Нима Ленчето отрича, че дни преди да бъде назначена, с 15000 лева заплата в държавната ББР, е снимана как влиза в наемна квартира с принципала на ББР, който я пипа по задните части? Или, че с Киро дигнаха Фалкона до Солун, без служебни ангажименти, за една нощ заедно в скъпарския хотел Хайат? Или, за купоните с кристали в МС? Каквото повикало... След като се държи като платена мутракеса, значи и приляга долнопробна чалга. Всяко отричане само ще извади още, нов снимки и кални факти. Да беше мислила за репутацията си, и семейството на Киро куролацията преди парапета....

    Коментиран от #60

  • 52 Кая

    16 6 Отговор

    До коментар #37 от "Реалност":

    Но, изпятото е вярно. Да грубо, но вярно. Въпроса е кой е по- лош? Този, който е без морал и е назначен заради креватни услуги в нарушение на Закона, или този, който го е изпял в долнопробна чалга песен?
  • 53 НЯМА КВО ДА И СЕ ЦЕРЕМОНИ БАЙ СЛАВИ НА

    9 8 Отговор
    НЯКВА ЛЕНА - ХИЩНА ХИЕНА - ДА ВЪРИ ТАМ ДЕТ СЛЪНЦЕ НЕ ОГРЯВА !
  • 54 Мдааа...

    11 5 Отговор
    Всяка подобна история има две посоки, едната е на журналята, които охотно искат да ровят в мръсното бельо на хора, имената на които са станали известни (няма значение дали в положителна или отрицателна посока), и другата е на реална безпристрастна оценка на даденото събитие, дадената персона или даденото деяние...
    В случая веднага може да се каже, че тази песен е с много пошло съдържание, но у нас последните тридесетина година чалгата така здраво е заразила последните две поколения млади хора, че няма отърване от тоталната простотия. От друга страна обаче, пак въздесъщите журналя правят много внимателна селекция на всяка жълтина, в зависимост кой как ги "стимулира".
    Защо не шумяха за този клип на един юнак с канадски паспорт, който бърка под полата на една набедена юристка, водейки я в секс квартира...
    Избирателността на акцентите във всяка топ "новина" е изключително дразнеща и веднага лъсва кой от журналята кого обслужва в посока осанна или сриване в калта...
    Така че, колкото и трудно да е, важно е са търсим средата при анализ на всяка новина, особено давана пристрастно...
  • 55 Гост

    14 7 Отговор
    Ама аз никаде в песента не чух Лена Бориславова !
    Тая защо се препознала в тая песен пак не знам !

    Коментиран от #62

  • 56 бръснарче

    11 0 Отговор
    Явно при Цар Траян Министерството на Истината е било вездесъщо. Обаче после дори свирките от върбови клонки казвали че Цар Траян има магарешки уши. Че така за песента.
  • 57 Българка

    18 8 Отговор
    Нивото на Тошко и Слави е толкова ниско, че не заслужава да се говори за създадената от тях помия. Леле ако тези изроди управляваха държавата жална му майка на "имаше такъв народ".
  • 58 Фую

    14 3 Отговор
    За простотията няма почивен ден,жалка работа
  • 59 Българин 🇧🇬

    9 8 Отговор
    Простакът слави инвалида е изпълнен със злоба арогантност и безсилие .
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 има нужда от пречистване

    6 3 Отговор
    Все пак, да не забравяме факта че Радев беше публикувал едни колажи на един спящ Министър Председател. Въпреки многократните напомняния, имаше хора на високопоставена държавна длъжност които наскоро и с особена радост ги цитираха ежедневно. Ако не се лъжа Кирчо и Асенчо. Мисля че определена част от народа израства и вече няма да хихика когато му показват такива колажи.
  • 62 Ха ха

    7 3 Отговор

    До коментар #55 от "Гост":

    Защото е с мустаци.Чула е това ,а останалото не го е доизслушала.
  • 63 Именно

    8 0 Отговор
    Организъм с едноцифрено IQ коментира "творението" на други организми с едноцифрено IQ ...
  • 64 Арфа

    6 3 Отговор
    Това ако беше нормална държава.

    1. Лена и Кирчо да са отишли на съд след видеото с перипетите. Ако се докаже конфликт на интереси, финансовите средства се връщат + глоба и затвор.

    2. Славчо отива на съд за клевета и обида. Долно, пошло създание пък най-малко му е работа да съди.

    Но понеже това не е нормалня държава, нито едно се случи, сигурно и 2 няма да се случи.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Лена е икона на безхаберието

    5 3 Отговор
    Лена е некадърна и морално пропаднала - качества достойни за всеки български политик.
  • 67 Ами

    5 3 Отговор

    До коментар #35 от "Ако разбираш нещо де":

    То това си ни е национална черта, завистта и злобата към успелите
  • 68 ха ха

    6 1 Отговор
    Една чалгарска простотия коментира друга още по-голяма чалгарска простотия. Хайде нЕма нужда, изчезнете беееее,излишни сте.
  • 69 Д.ИВАНОВА

    5 1 Отговор
    С толкова показност и демонстративно поведение ЛЕНА си го заслужи,унижи и обиди годеника си,ако изобщо има годеник..не че ме интересува,но той първи трябваше да застане в нейна защита с пълно основание,ама не го направи,а никой мъж няма да търпи да плюят и обиждат избранницата му.
  • 70 Ти да видиш!

    0 2 Отговор
    Свинята ражда прасета,а не кучета и обратно,кучката неражда прасета,така,че колкото и да се величаят с техните пародии куковците и техният "велик КУ-КУ"Славчо си остават едно споделено НИЩО!
  • 71 УМЕН

    1 1 Отговор
    ЗеЛена ЕугЛена няма право да се сърди на никой за това че и се подиграват как изневерява на мъжа си по парапетите. Но тя е гиганагла.
  • 72 Кашчей Безсмъртни

    1 1 Отговор
    Мустаците и едната вежда са ФАКТ!
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.