Last news in Fakti

3 Март, 2023 20:07 6 762 15

Първа проява на Брус Уилис след диагнозата

  • брус уилис-
  • деменция

За последно актьорът беше видян в края на януари, когато отново беше на разходка със свои приятели

Актьорът Брус Уилис беше видян за първи път, откакто семейството му разкри, че е бил диагностициран с фронтотемпорална деменция миналия месец. Уилис беше уловен от папараци в Санта Моника. Холивудската звезда се оттегли от актьорството миналата година, когато започна борбата си с афазия, която доведе до влошаване на езиковите му способности. Уилис беше уловен в Санта Моника, докато пие кафе с двама приятели на разходка в Калифорния. За последно актьорът беше видян в края на януари, когато отново беше на разходка със свои приятели.

Тежката диагноза на Уилис беше разкрита от бившата му съпруга Деми в Instagram, където тя написа: "Преди всичко искаме да изразим нашата най-дълбока благодарност за невероятната любов, подкрепа и красиви истории, които получихме, откакто споделихме първоначалната диагноза на Брус. В този дух искахме да ви дадем актуална информация за нашия любим съпруг, баща и приятел, тъй като сега имаме по-дълбоко разбиране за това, през което преминава, написа Деми Мур.

"Откакто обявихме диагнозата афазия на Брус през пролетта на 2022 г., неговото заболяване прогресира и сега имаме по-специфична диагноза: фронтотемпорална деменция (известна като FTD)", сподели актрисата, пише varna24.bg.

"За съжаление проблемите с общуването са само един от симптомите на болестта, с която се бори Брус. Въпреки че това е болезнено, е истинско облекчение е най-накрая да има ясна диагноза. FTD е жестоко заболяване, за което много от нас никога не са чували и може да засегне всеки. За хора под 60-годишна възраст FTD е най-честата форма на деменция и тъй като диагностицирането може да отнеме години, FTD вероятно е по-разпространено, отколкото знаем. Днес няма лечение за това заболяване, което е реалност, която се надяваме да се промени в следващите години", разкри още тя.

С напредването на състоянието на Брус се надяваме, че цялото внимание на медиите може да бъде насочено към хвърляне на светлина върху това заболяване, което изисква много повече информираност и изследвания. Брус винаги е намирал радост в живота и е помагал на всички, които познава, да направят същото. Означава много да видим как това чувство на грижа се връща към него и към всички нас. Толкова сме трогнати от любовта, която всички вие проявихте към нашия скъп съпруг, баща и приятел в този труден момент. Вашето продължаващо състрадание, разбиране и уважение могат да ни позволят да помогнем на Брус да живее възможно най-пълноценно", заключва звездата от "Призрак" и "Стриптийз“.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    30 1 Отговор
    умирай трудно Маклейн!всички от славните 80 си отиваме един по един...времето не прощавало

    Коментиран от #5

  • 2 Ром Бакарди

    22 1 Отговор
    Тоз е добар актьор, най ма изкефи кога участвуваши вав Непубедимити 2 и оня-Шварценер са изцепи: Ill be back! тогаз тоз Брус му вика: Ай стига ти си са връщал, сега аз ша са върна! Сега сериозно- "Умирай трудно" 1 и 2 бяха неговата визитка! Цял живот ще ги помня!

    Коментиран от #8

  • 3 Вазле общуваща с роботи

    1 8 Отговор
    Роботите ми казват с кого да се люлям и с кого не. Аз от край време си вярвам на откровената лъжа. Няма друга като мен която си говоре с роботи

    Коментиран от #7

  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 5 Отговор
    КУРАЖ КЪСМЕТ
  • 5 Нема се плашиш.

    0 5 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Той не помни.
  • 6 Логично

    1 3 Отговор
    Усите се след,безбройните дела за "изнасисилени" .Нищо му няма.Да е жив и здрав.
  • 7 Има има

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "Вазле общуваща с роботи":

    Още 60 70 процента от населението на бг сте такива гюбрета
  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 5 Отговор

    До коментар #2 от "Ром Бакарди":

    ВИЕ гледайте СЕБЕ си КАК ще СТИГНЕТЕ
  • 9 Подигравка

    9 1 Отговор
    Показват го като маймуна за центове в шапката. Да оставят човека на спокойствие в последните му години(месеци?).

    Коментиран от #12

  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 2 Отговор
    КОГАТО си УСПЕШЕН имаш фалшиви ПРИЯТЕЛИ и ИСТИНСКИ ВРАГОВ
  • 11 ХАХАХА

    11 0 Отговор
    Човекът е обречен ,майка ми почина от същото ,5,6 години се мъчи ,но по добре да не го разкарват и показват като мечка на панаир.
  • 12 УЙЙЛ СМИТ ОТ СИМИТЛИ

    2 3 Отговор

    До коментар #9 от "Подигравка":

    АМА ЧАКАЙТЕ
    МИ ЧИ НАЛИ Е АКТЬОР.....
    ЗАТОВА ГО ПОКАЗВАТ
    ДА ГО ГЛЕДАМЕ ДО
    ФИНАЛНИТЕ НАДПИСИ
    Апропо той не беше ОТ актьорите
    Със СТО листа реплики
    Като камен донев ИЛИ Блатечки или мутафчии.😀...спокойно👍
  • 13 Анонимен

    12 0 Отговор
    На болест не трябва да се смее човек, никой не знае, какво ще му дойде на главата. Болест хубава няма. Нямаме от рода, но знае ли се. То ако не е деменция, ще е инфаркт/рак. В махалата всички пиянки умряха от масивен инфаркт. Съболезнования. Дано да си умрем в съня.

    Коментиран от #14

  • 14 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "Анонимен":

    ПРАВ сте И АЗ съм инсулт
  • 15 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 2 Отговор
    дано СЕ оправите господине