Last news in Fakti

1 Април, 2023 15:35 6 599 27

Д-р Неделя Щонова с двойна заплата в bTV

  • btv-
  • неделя щонова-
  • заплата-
  • предаване

Тя вече ще има двойно повече работа в телевизията

Пролетният сезон се оказа твърде мрачен за скъпите риалитита на bTV, които отбелязаха пълно рейтингово фиаско в праймтайма на телевизията. Едно далеч по-скромно, но пък създадено с вкус шоу обаче се радва на успех през уикенда и вече ще го излъчват не веднъж, а два пъти седмично. Това е „Светът на здравето" с любимата невроложка на българския народ - д-р Неделя Щонова.

Тя вече ще има двойно повече работа в телевизията, съответно заплатата ѝ е скочила близо два пъти, твърдят запознати.

Промените в програмата на bTV тази пролет напомнят поведението на тиинейджър в пубертета, който непрекъснато се лута от крайност в крайност в търсене на себе си. По сящия начин телевизията през февруари тръгна с една програмна схема, в началото на март я промени, към средата на месеца направи нови промени, за да се стигне до края му, в който бе съобщено за поредна модификация в реда на предаванията. Досега промените засягаха главно „Сървайвър", за което вече не е ясно кога се излъчва и кога - не. Този път на фокус е програмата преди обед през уикенда. Оказва се, че там се откроява един сигурен отличник, който все още не е изгубил зрителската любов, а именно - красивата докторка Неделя Щонова. Нейното предаване „Светът на здравето" се радвало на добър рейтинг и затова, вместо да се излъчва само в неделя, както досега, вече ще е на линия и в събота.

Началният час остава непроменен - 11:30. Това, че „Светът на здравето" вече ще се излъчва не веднъж, а два пъти седмично, означава двойно повече работа за хубавата невроложка Щонова. Тя е не само водеща, но и авторка на предаването.

Сама работи по сценария, кани гостите си, прави интервютата и подготвя всички теми. Като цяло е човекът оркестър за шоуто. Помагат ѝ само един редактор и един репортер. С годините лекарката е стигнала такава популярност, че дори не се налага предаването ѝ да се рекламира кой знае колко усилено. Достатъчно е само да я пуснат в ефир, за да вдигне рейтинга. Говори се, че това ѝ дало увереност да се пазари за заплатата си, когато ѝ казали, че искат предаването ѝ да се излъчва и в събота, и в неделя.

Според слуховете невроложката доскоро се е разписвала срещу 4 хиляди лева на месец. Логично би било за двойно повече работа да поиска двойни хонорари, но тя се съгласила на 7 бона на месец. Това е с 500 лева по-малко от парите, които преди време Александър Кадиев издаде, че взима в телевизията. В шоуто, което води - „Преди обед", авторът изтърси, че се разписва срещу 7500 лева. Той е в ефир 5 пъти седмично, но единственото му задължение е да чете предварително написани от редакторите на предаването текстове и да задава въпросите, които те са му подготвили. Всичко останало, което прави в студиото, е негова лична импровизация.

За сметка на това д-р Щонова e „мозъкът" на „Светът на здравето". Затова, макар че предаването ѝ се излъчва само два пъти седмично по половин час, се била уговорила за почти същата заплата като на актьора, твърдят хора от телевизията.

Д-р Неделя Щонова е завършила неврология, учила e и психотерапия, специализирала е в чужбина, но изявите пред камера като че ли са ѝ по-интересни от работата с пациенти в лекарския кабинет. Дълго време тя прави авторско предаване в кабеларка, а преди повече от 10 години се мести в bTV с проекта си „Духът на здравето". Първоначално това е предаване, което се излъчва рано сутрин през уикенда.

Заради нисък рейтинг обаче го свалят от програмата и го превръщат в рубрика в „Преди обед". Във времето лекарката набира огромна популярност, докато миналата есен обявява, че напуска „Преди обед" и отново ще води собствено шоу -

„Светът на здравето”. Този път опитът е повече от успешен.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ьтв

    21 14 Отговор
    са американски агенти
  • 3 Герги

    26 3 Отговор
    Да видим къде печели повече..как мислите защо напъва толкова за БТВ...
  • 4 Ром Бакарди

    23 6 Отговор
    Бреййййййй....таз доктурица ниделя ли е, сабота ли е- да не й са надяваш! Явну нацията е многу болна щом таз ут екрана на тиливизора дава акъл кое как да са пий или яде! Аферим- мажат й требе да е дуволен, хем ръ.га младо, хем паре вади!
  • 5 Пешко

    39 2 Отговор
    Хвани единия, удари другия, му се вика. Добре, че има дистанционно. Кошмари са и докторката и другите и колежки. В събота и неделя сутрин е проблем спокойствието, ако телевизора работи на бТВ.
  • 6 Име

    11 5 Отговор
    На мен ми харесва - но не я гледам - честно един вид.
  • 7 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    40 3 Отговор
    След новините 18 минути реклама, в това време се включва 3 минути за времето и спорт някъде по средата. Значи 15 минути реклама, може да гъбясаш! Добре, че имам интерактивна телевизия и превъртам рекламата, иначе аз ще превъртя! БТВ стана най-досадната телевизия!
  • 8 Миле

    20 7 Отговор
    Заплатата е конфиденциална факти. Така че цялата ви статия е жалка . Ако нямате опция за коментари , никой няма да ви чете глупостите . Тук влизаме за да ви плюем хахаха .
  • 9 езичник

    27 8 Отговор
    И още десет пъти по толкова да получава, пак няма да може да си оправи говорния дефект- надебелен език, който издава звуци като кръчмарски кларинет.
  • 10 баба Неделя

    29 5 Отговор
    Скучни предавания са по тази т. нар. "телевизия", приличат на селско читалище, което развива "културно-масови мероприятия".
  • 11 Стара пазарска чанта изтъркана от

    20 7 Отговор
    Ползване с двойна заплата! Няма ли да се разсъблече малко да си направи реклама и да повдигне цената си?
  • 12 Босфор TV

    21 3 Отговор
    Не мерси , следващото копче
  • 13 фактите

    20 6 Отговор
    ТВ медицина, така ли? Айде стига глупости. Тая фъфла само си търси кой да й го...
  • 14 Минчо от Обеля 2

    14 3 Отговор
    Единственото, което може да лекува тази дофторка са мераци на дъртаци.
  • 15 Шшшшитонова

    13 3 Отговор
    Само като я чуя дори и фамилията да си произнася и моментално превключвам канала, ако случайно попадам на нея при щракане на бутончетата на дистанционното. Тая ми е огромен алерген.
  • 16 д-р Старцев

    7 4 Отговор
    За всеки влак си има пътници, за всяка дърта докторка- пациенти и клиенти.
  • 17 9689

    12 2 Отговор
    Като сме будали да ги издържаме.Ако имахме прово при сключване на договор с оператор да избираме програми както е редно Юксел щеше да е на минималната.
  • 18 Д-р Шашкънов

    6 1 Отговор
    Тези пари плюс още три пъти по толкова, ще стигнат да си изцери шъшкането
  • 19 ха ха

    9 2 Отговор
    Колкото и да се напИнЯте/какво казават у северозападо/все по-малко хора гледат Босфор тв.и Нова/вече стара/тв.и дъщерните им.Който има интернет може да гледа, слуша и чете каквото си поиска.Не каквото му поднасят медийните слугинажи.Онези пък на Сидеров,Учиндолеца и БСП само ги гледат само люде с психични проблеми.Телевизийте са на отмиране затова и запълват времето с простотии да задържат все пак най-неграмотните хора от нацията.
  • 20 Нидялко

    7 3 Отговор
    тая е дохтор колкото язе съм космонафт
  • 21 Нищо повече

    9 2 Отговор
    От една фъфлеща позьорка.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Добрият лекар

    5 1 Отговор
    Не води предаване в телевизията а лекува в болницата.Тази лекарка навярно е най добрата сред телевизионните водещи и най добрата водеща сред лекарите.Само ще кажа че познавам баби между 70 и 80 годишни които са завършили телевизионна медицина от подобни предавания.
  • 24 Голямата скука

    7 0 Отговор
    Скучни предавания, които никой не гледа. И се харчат доста пари за нищо, както се казва "бадева". Щоновица дали е била някога практикуващ лекар- да ходи по дежурства, да участва в манипулации, да си хаби нервите, да обслужва болни и т.н. ? Едва ли. У нас е така: едни работят, а други излизат на преден план.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Тодор Димов

    0 0 Отговор
    Да е жива, здрава и успешна д-р Щонова! А за "критикарите" - да опитат да я сравнят с останалата гмеж, която се мотае из телевизиите. Не може само да се скача като заклан петел на екрана.
  • 27 Тодор Димов

    0 0 Отговор
    Да е жива, здрава и успешна д-р Щонова! А за "критикарите" - да опитат да я сравнят с останалата гмеж, която се мотае из телевизиите. Не може само да се скача като заклан петел на екрана.