Last news in Fakti

11 Април, 2023 12:15 1 776 3

Потвърдиха обвиненията в сексуално насилие срещу Нейтън Преследващия кон

  • нейтън преследващия кон-
  • обвинения-
  • сексуално насилие-
  • съд-
  • сащ

Актьорът от "Танцуващият с вълци" пожела да бъде отхвърлен целия обвинителен акт, твърдейки, че ищците са искали да спят с него

Потвърдиха обвиненията в сексуално насилие срещу Нейтън Преследващия кон - 1
Снимка: Twitter

Съдия в Невада потвърди обвиненията за извършени осемнадесет престъпления, свързани със сексуално насилие, отправени на актьора от "Танцуващият с вълци" - Нейтън Преследващия кон, но отхвърли тези за трафик на наркотици, пишат задокеанските издания.

Съдията от окръг Кларк - Карли Кирни, каза, че щатските прокурори са представили достатъчно доказателства, за да може "един разумен съдебен заседател да стигне до заключение, че са извършени сексуални посегателства". Според нея обаче няма сериозни свидетелски показания, които да свързват обвиняемия с халюциногенните гъби, открити в дома му при обиск.

Актьорът, който е на 46 години, пожела да бъде отхвърлен целият обвинителен акт. Той твърди, че ищците са искали да спят с него. Една от жените е била под 16 години - минималната възраст за секс по взаимно съгласие в щата Невада - когато според твърденията ѝ той започнал да я насилва.

През февруари т.г. артистът, който е с индиански произход, беше обвинен в сексуално посегателство над непълнолетна, отвличане, малтретиране на дете, разврат и трафик на наркотици. Малко преди това съдия разреши освобождаването му срещу гаранция от 300 000 щатски долара. Той бе арестуван на 31 януари край дома си в Северен Лас Вегас, където живее с петте си съпруги.

Задържането му предизвиква шок сред индианците и доведе до повдигане на нови обвинения за незаконни деяния в резервата Форт Пек в щата Монтана и в Канада.

Нейтън Преследващия кон е роден в резерват в Южна Дакота. Той стана известен с ролята си на Голямата усмивка, млад член на племето сиукси във филма "Танцуващият с вълци" на Кевин Костнър, спечелил няколко награди "Оскар".

След участието в продукцията, мъжът си е спечелил репутация сред индианските племена в Съединените щати и Канада като лечител знахар, способен да общува с духове. Полицията обаче каза, че той е злоупотребявал системно с положението си, като е насилвал физически и сексуално момичета и жени от коренното население, вземал е малолетни съпруги и е водил религиозен култ.

Предполагаемите престъпления са извършени след 2000 г., като обхващат няколко американски щата, включително Невада, Монтана и Южна Дакота, става ясно от обвинителния акт.

Властите твърдят, че една от жертвите е била на 14 години, когато той я уверил, че духовете на техните предци са му казали да прави секс с нея.

Началото на процеса е насрочено за 1 май. Обвиняемият не се признава за виновен и се позова на правото си на съдебен процес в рамките на 60 дни от повдигането на обвинение.

Следващата седмица Нейтън Преследващ кон трябва да се яви пред съда за изслушване по внесена от защитата му молба, в която се настоява за отделни съдебни процеси, предава БТА. Адвокатите му казват, че твърденията на ищците не са свързани.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Иван

    6 0 Отговор
    Най демократичната държава в която все още има резервати за хора.
  • 2 патето Яки

    4 0 Отговор
    Не е виновен човека, буйни са му хормоните. От много чифтосване прилича на 60 годишен.
  • 3 Само да питам

    4 0 Отговор
    Тоя сега с тия 5 жени какъв е ? Мормон или мюсюлманин !