Last news in Fakti

5 Октомври, 2013 13:21 4 526 4

Първи круизен кораб акостира в Бургас

  • акостира-
  • бургас-
  • морска гара

Лайнерът е сред най-големите, които плават в Черно и Егейско море

При засилени мерки за сигурност бяха посрещнати пасажерите от първия круизен кораб, който акостира в новата морска гара в Бургас. 

Модерният лайнер „Селебрити Конселейшън” пристигна у нас от Ялта с около 3000 пътници и 1000 души екипаж. Корабът е сред най-големите, които плават в Егейско и Черно море. Лайнерът е дълъг 300 метра, висок 56 и има 12 палуби. Близо 50 автобуса очакваха пътниците, за да ги заведат до местоназначението им.

Това е първият от 5-те пътнически лайнера, които до края на годината ще пуснат котва в Бургас. На борда му плават туристи от САЩ, Япония, Нова Зеландия, Европа. 

Голяма част от тях идват за пръв път в България и ще посетят много от забележителностите  на страната ни - Велико Търново, Котел, Жеравна, Несебър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Николай Петков

    2 1 Отговор
    ,,При засилени мерки за сигурност бяха посрещнати пасажерите от първия круизен кораб, който акостира в новата морска гара в Бургас,, Ало в Бургас да не живеят канибали?
  • 2 Румен Янев

    2 0 Отговор
    Ама то наистина излиза че в Бургас живеят людоеди хранещи се главно с туристи !!!
  • 3 Рай Гичи

    3 0 Отговор
    Не живеят канибали, но отвреме- навреме в Бургас идват и евреи. И някой ги чака, да ги поздрави.
  • 4 Бай Иван

    0 0 Отговор
    По скоро пазят кораба да не го разпарчетосат индианците.