Last news in Fakti

19 Юни, 2023 09:36 10 302 18

Изгонили Галена от журито на "Гласът на България" заради песен на Слави Трифонов

  • галена-
  • гласът на българия-
  • слави трифонов

В телевизията гръмнал страшен скандал

Изненадващи факти около раздялата на Галена с шоуто на bTV "Гласът на България" лъсват повече от половин година, след като фолк звездата съобщи, че напуска телевизията. Тя май не си е тръгнала по собствено желание, твърдят запознати. Шушука се, че са отказали да подновят договора ѝ, защото решили да скъсат с чалгата в предаването, пише burgas24.bg.

Галена, която още с появата си в "Гласът" преди две години извади победител – младата народна певица Петя Панева, е станала жертва на задкулисни договорки в продукцията, твърдят хора от кухнята. Фолк дивата от Смядово имала желание да продължи участието си в предаването, което се отрази много добре на нейния имидж – благодарение на него много хора я видяха като сериозна звезда вместо като евтина певачка, пробила в средите си с любителско порно клипче.

От bTV обаче ѝ отказали ефир за сезон 10, който предстои тази есен. Причината за това е фатална грешка на фолкаджийката на финала в края на миналата година. Тя вкара своята състезателка Соня Михайлова в дует с колегата си от лекия жанр Меди. Соня беше считана за сигурна победителка, защото изпъкваше с любовта си към народната музика. На финала обаче заедно с Меди изпя парче на Софи Маринова и Слави Трифонов и чалгата просто преля от екрана.

Шест месеца по-късно, когато вече тече рекламата на предстоящия нов сезон на шоуто, става ясно, че именно чалгата е отрязала главата на Галена в "Гласът". В телевизията гръмнал страшен скандал. Шефовете били бесни, че треньорката е вкарала в шоуто им песен на Слави, който вече няколко години води открита война с bTV. Зрителите тогава също не бяха доволни и заляха с критика страниците на предаването в социалните мрежи. Още на следващия ден Галена съобщи, че вече няма да работи в "Гласът".

"За мен беше истинско удоволствие да се докосна до таланта на всички участници от последните два сезона, да работя с невероятния екип, който прави предаването, да споделя всичко това с моите любими Дара, Любо (Киров – б.а.) и г-н Лечев. Благодаря им за смеха, за сълзите, за музиката! Аз изпълних своята мисия — на сцената да звучат повече от нашите прекрасни български песни! Обичам да спирам, когато ми е най-хубаво, затова е време за следващия голям проект", написа тогава певицата в социалните мрежи.

До днес тя не е представила кой знае какъв голям проект. "Галена беше уволнена!", категорични са хора от телевизията. След гафа с Меди и песента на Слави в bTV решили да изчистят "Гласът" от всякакви форми на поп фолк. Тази есен ще е първата, в която сред треньорите на шоуто няма да има фолк звезда. В деветте му сезона досега винаги е имало място за представител на лекия жанр. Освен Галена, досега там са журирали Ивана, Преслава, Деси Слава и Камелия. В сезон 10 в стола на фолк певиците сяда Мария Илиева.

След Галена шоуто напусна и друг треньор – Любо Киров. Той обаче сам взел това решение. Ограниченията, които договорът с bTV му налагал, му дотегнали и решил да скъса веригите.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ами,

    38 14 Отговор
    Крайно време е чалгата да излезе от всички телевизионни предавания и да отиде там където и е мястото-долнопробните кръчми.

    Коментиран от #4

  • 2 ЕВРОНЮЗ

    13 19 Отговор
    Чагарите са Козяшката култура оформила едно поколение паразити за затриването на държавата ни.

    Коментиран от #16, #17

  • 3 Чалга

    21 8 Отговор
    за долнопробни кръчми !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 провинциалист

    8 3 Отговор
    "За мен беше истинско удоволствие да се докосна до..." - за докосванията и удоволствията съм склонен да й повярвам.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Напротив !

    18 10 Отговор
    Такива като Галена и Камелия знаят къде се намират , и може да научат на нещо полезно новобранците ! Некадърни са само паветните " звезди " , на които като чуеш поп парчетата , веднага сменяш радиото. Извод - едни прайдаджии лъжат други прайдаджии , че са интелектуалци , и зобеят срещу всеки можещ , който показва колко са смешни и бездарни !
  • 8 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    20 12 Отговор
    Чалгата, беззаконието, корупцията, анархията са превзели страната ни през последните 20-30 години. Чалгата не е изкуство, а е простотия. Слави Трифонов я разпространява чрез 7/8 ТВ, прави реклама на Софи Маринова. Редовно кани фолк изпълнители в предаванията си. Добре, че БТВ са се осъзнали.
  • 9 Ежко Бежко

    12 12 Отговор
    Не харесвам чалга, но се чудя защо много от вас се дразнят от нея токова много. На времето като още гледах българска телевизия си включвах планета пайнер без звук и слушах ACDC. Сега въобще не гледам телевизия и чалгата хич не ми пречи. Пийте довечера една ракия и злобата ще ви мине. Може и узо, ако се гърчеете, както са правели прадядовците ви. Щото моя е бил хайдутин и хич не обичал градската ви интелЕгенция.
  • 10 Идън

    12 1 Отговор
    Журито трябва да е в постоянен състав и да има поглед и знания в различните стилове,за да може да оценява представянето на участниците.Владеенето на чужди езици дори и да не е на перфектно ниво- също. Задължително познаване творчеството на класиците в рока и поп музиката.
  • 11 НЯКОЙ

    7 8 Отговор
    Поздравления за bTV, че изхвърля чалгата от "Гласът на България", защото не трябва да се превръща в гласът от кръчмата! И ако се наложи по-професионален дрескод, а не безобразно разголени фл...и, които камерата ни натрапва вместо изпълнителите, би било още по-добре !
  • 12 Кара Ибраим

    2 7 Отговор
    Смърт за ЧАЛГАРИСТАНЦИТЕ и чалгата!!!Само турски гюбеци,кючеци и дервишевски въртележки.Ашколсун.
  • 13 Само Локо СФ.

    12 1 Отговор
    Голямата работа-БТВ махнали Галена! А БТВ кой да ги махне?! От сутрин до вечер простотии и турски сериали! Най-антибългарската телевизия!
  • 14 Българин

    0 1 Отговор
    Чалга е вашия поп и рок тъй като не е Българска музика. От къде накъде ще давате за пример музиката на наркоманите и англосаксонците. Къде ви е Българското
  • 15 Ха-ха

    0 1 Отговор
    Те до сега в годините в сезоните нарочно търсеха чалга изпълнения, даже прокараха участници до финалите именно, защото пеят такава музика пред други талантливи участници, някои от които много по-добри от тях, защото имаха връзки кои с Глория, Галена и други чалга певици, а сега ги махали... Голям смях! Нищо от това не е вярно!!!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 На тъпия

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "ЕВРОНЮЗ":

    Русофилос Булгарикос само Козяк и Сорос в главата.
    Къде си видял чалга в Щатите , малко.умник?
  • 18 Ко,Бо

    0 1 Отговор
    Хайде стига с тая Галена,голям ерудит!Да си гледа фолк изцепките!