Необходими продукти:
- - тиквички - 1 кг
- - царевично брашно - 300 г
- - яйца - 3 бр.
- - галета
- - сусам
- - сол
- - копър
- - чесън - на прах
Начин на приготвяне:
Нарежете тиквичките на лентички с дебелина около един пръст и дължина 12-15 см. Осолете ги и ги оставете за 20 мин. да си пуснат водата и ги отцедете. Оваляйте всяка пръчица в царевичното брашно смесено със солта, копъра и чесъна на прах.
След това ги потопете в разбитите яйца. Отцедете ги и оваляйте в галетата смесена със сусама.
Наредете готовите пръчици в намазнена тавичка покрита с хартия за печене. Напръскайте ги с олио и ги поставете в предварително загрята фурна за около 20 минути, пише gotvach.bg.
Поднесете със сос от кисело мляко, майонеза, копър и чесън или сос Тартар.
Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 12 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Някой иска
10:13 26.06.2023
3 файчо
11:37 26.06.2023