Last news in Fakti

26 Юни, 2023 11:45 1 566 6

Китайски милионер се провали за 27-и път на матура

  • милионер-
  • матура-
  • провал-
  • китай

Сега 56-годишният богаташ се чуди дали някога ще успее да осъществи мечтата си да влезе в университет

Китайски милионер се провали за 27-и път на матура - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Китайският милионер Лян Ши се яви за 27-и път на матура в Китай и се провали. Сега 56-годишният богаташ се чуди дали някога ще успее да осъществи мечтата си да влезе в университета в Съчуан, предаде Франс прес.

Лян Ши може да се гордее със социалния си успех, тъй като е започнал кариерата си като черноработник във фабрика, а след това е основал собствена компания за строителни материали, която процъфтява и го прави милионер.

Но той така ѝ не е издържал матурата, което би му позволило да учи в престижния университет в югозападната китайска провинция Съчуан, където живее.

След като не успява да се справи с изпита за първи път на 16-годишна възраст, той се явява през годините още 26 пъти. Тази година беше 27-ият му опит. Всеки път той прекарва по 12 часа на ден в четене на учебници, без да пие, без да се разсейва, без дори да играе на маджонг - любимата му игра.

След като се провали и тази година на матурата, бизнесменът заяви: "Не мислех, че ще изкарам достатъчно точки, за да вляза в университета в Съчуан. Но не очаквах, че резултатът ми няма да ми позволи да вляза в нито един университет, дори и в тези с най-нисък рейтинг".

"Може би няма смисъл да опитвам отново. Работих наистина усърдно всеки ден. Не знам дали ще се опитам отново да се явя следващата година", признава милионерът. Но допълни, че ако пък се откаже, ще съжалява до края на живота си, защото у него ще остане съмнението, че е можело да изкара изпита, предава БТА.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дядо Гъдьо

    10 0 Отговор
    Майка му требе да е македонка!
  • 2 Точно така

    20 0 Отговор
    Ами да дойде тук, висшето му е в кърпа вързано, даже декан ще стане!
  • 3 хаберих

    12 0 Отговор
    Да дойде в България. Ще издържи матурата и още как! Ще му продадат отговорите още преди да се яви.
  • 4 Двойкаджиите в училище

    7 0 Отговор
    Са отлични и в живота. Аз не съм видял учител милионер🤣🤣🤣
  • 5 Е па язе

    2 0 Отговор
    С две висши и допълнителни квалификации не съм милионерка, а пАнсионерка с 602 лв. Ми кой за каквото учИл.
  • 6 Милен

    2 0 Отговор
    Ами тъй му се пада на тоя като е без виШУ е само милионер, ако беше изкарал вишуто можеше да работи за някой милиардер за 2-3 хил. долара заплата 😂