Last news in Fakti

10 Юли, 2023 14:58 822 0

Забравете за грима в жегите

  • грим-
  • лято-
  • температури-
  • горещо-
  • жега-
  • красота

Дерматолог съветва да заложим на лек крем със силна слънцезащита

Забравете за грима в жегите - 1
Снимка: Shutterstock

Красивият грим е неизменна част от ежедневната визия на почти всяка жена. Въпреки това, в горещо време по-доброто решение е да се откажете от него, в противен случай ще трябва да потърсите услугите на салон за красота или дерматолог.

Татяна Егорова, козметолог и дерматолог, разкрива по-подробно за реакцията на кожата на лицето към козметиката в жегата.

„В горещ ден гримът е абсолютно неприемлив, защото порите са възможно най-отворени. Всичко, което нанасяме върху кожата, прониква в по-дълбоките ѝ слоеве“, обясни специалистът, цитиран от vesti.bg.

Резултатът от грима в жегата ще бъде "напръскано" лице, предупреди Егорова. На кожата ще има както отворени, така и затворени комедони, възможна е и инфекция - пустули.

В горещ ден трябва старателно да почистите кожата и след това да нанесете крем с SPF 50+. Едва след това можете да излезете навън. И никаква козметика - кожата се влошава от нея, заключи докторът.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА