Last news in Fakti

10 Юли, 2023 17:15 5 936 7

Тони Дачева притеснена, че ще остане без животоспасяващо лекарство

  • тони дачева-
  • певица-
  • лекарство-
  • недостиг-
  • животоспасяващо

Певицата сподели, че има запаси от лекарството само за месец

Тони Дачева е сериозно уплашена след като стана ясно, че в аптечната мрежа липсва бързодействащ инсулин за лечение на диабет. Тя се опасява, че може да няма доставка от този жизненоважен за нея медикамент. Тя сподели, че има запаси от лекарството само за месец, но след това не е ясно колко време ще изкара без него. "Не знам колко време мога да изкарам и дали ще има доставки", ужасена е фолклегендата

"Няма инсулин, не мога да намеря и това застрашава моя живот и живота на хиляди хора. Държавата спешно трябва да вземе мерки" - коментира разтревожено фолкаджийката. Липсата на това лекарство може да доведе до инвалидизация и тежки проблеми с бъбреците. "Драмата с него е голяма и касае доста хора и политиците трябва да вземат спешни мерки за дотавянето му." - алармира Дачева.

View this post on Instagram

A post shared by Toni Dacheva (@tonidacheva)

В началото на годината животоспасяващият препарат бе изкупен от аптеките от хора, желаещи да отслабнат с негова помощ, пише woman.bg. Страничните ефекти, които се постигат с поставяне на инсулин, са потискане на апетита, повишаване чувството за ситост при прием на по-малко количество храна, удължаване времето на изпразването на стомаха след хранене, като всичко това води до намаляване на тегло. Това е и причината, която доведе до това много хора да изкупят диабетичния препарат и да го използват като лесен метод за бързо отслабване и да поставят диабетиците в риск.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Освалдо Риос

    5 26 Отговор
    По-скоро е притеснена да не качи пак килата и да я зареже младото лъвче. Иначе няма никакъв Диабет. Бутнала е на ДЖ-Пито да изфабрилува фалшива диагноза и предпишат Озампик.

    Коментиран от #6

  • 2 Мислещ

    10 15 Отговор
    Размърдай се до Турция, като всеки българин който иска да спаси живота си или този на неговото дете и си вземи лекарсва от там. Спри да мислиш, че ти си най-важната и земята се върти около теб
  • 3 Радо

    7 11 Отговор
    С три букви е нейното лекарство, ама ми е неудобно да го напиша.
  • 4 Ммм...да

    8 7 Отговор
    Готина мацка.
  • 5 д-р Ох Боли

    7 3 Отговор
    Статията е пълно мазало,почва с инсулина на госпожата,следва описание на лекарство КОЕТО НЕ Е ИНСУЛИН И НЯМА НИЩО ОБЩО С ИНСУЛИНИТЕ ! Ако е на инсулин наистина и нейния липсва, влиза в болница да и го сменят .
  • 6 Асфалто,

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Освалдо Риос":

    Оземпика не е инсулин.
  • 7 Гост

    2 0 Отговор
    Защо в демократична, европейска, свободна България липсват лекарства?