Last news in Fakti

11 Юли, 2023 14:32 1 857 3

Хоакин Финикс изгрява на екрана като Наполеон в новия филм на Ридли Скот (ВИДЕО)

  • наполеон-
  • хоакин финикс-
  • ридли скот-
  • филм-
  • документален филм-
  • исторически филм

Създателят на "Гладиатор" представя на големия екран и епос за френския император

Хоакин Финикс изгрява на екрана като Наполеон в новия филм на Ридли Скот (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Излезе първият трейлър на филма за Наполеон на британския режисьор Ридли Скот с участието на актьора Хоакин Финикс в ролята на френския император, съобщиха френски медии.

Откъсът разказва за началото на политическата кариера на Наполеон през призмата на връзката му с Жозефин дьо Боарне, която по-късно става негова съпруга, отбелязва телевизионният канал Франс 3.

За втори път ще видим Хоакин като император в лента на Ридли Скот. През 2000 година той изигра ролята на сина на Марк Аврлеий - Комод, а през ноември ще го гледаме на големия екран на Наполеон Бонапарт отново под ръководството на Скот.

В трейлъра виждаме важни моменти от биографията на Наполеон, като поемането на властта, египетската кампания и коронацията.

Ролята на Жозефин се изпълнява от Ванеса Кърби, позната от филма "Мисията невъзможна" и сериала "Короната", пояснява БТА.

Новият проект дава възможност на Ридли Скот да се завърне към период, по време на който се развива действието в първия му игрален филм "Дуелистите" (1977). С него Скот печели приза за дебютен филм на кинофестивала в Кан.

"Наполеон" е продукция на "Епъл", като се очаква да излезе в киносалоните в края на ноември, а по-късно ще бъде пусната и в платформата "Епъл плюс".


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Балтечки

    7 1 Отговор
    И кво? Всеки може да се криви
  • 2 Гладиатор

    8 1 Отговор
    Той не е ли малко височък за Наполеон. Иначе е много добър актьор!
  • 3 Шмъркан

    3 1 Отговор
    Нееее ....Крис Рок трябваше да изиграе Наполеон.