Необходими продукти:
- 2 филета от сьомга (185 г всяко);
- 1 консерва нахут (470 г);
- 4 с.л. зехтин;
- ½ глава червен лук;
- сол;
- черен пипер;
- кимион;
- пушен червен пипер;
- кориандър;
- лют пипер;
- 1 с.л. лимонов сок;
- пресен кориандър;
- настъргана кора от 1 лимон.
Начин на приготвяне:
Намажете сьомгата със зехтин, а след това поръсете със сол, черен пипер, лимонова кора и малко кимион. Загрейте фурната на висока температура (200 градуса) или подгответе за печене грил тиган.
Междувременно в голям тиган на средно висока температура загрейте 2 с.л. зехтин. Добавете лука и задушете, докато стане прозрачен (за около 5 минути). Добавете черния пипер, 1 ч.л. кимион, кориандъра, лютия пипер, пушения пипер, лимоновия сок и задушете, докато подправките започнат да отделят аромата си (за около 30 секунди).
Добавете нахута и 3 с.л. вода и оставете да къкри, докато нахутът омекне. Разбърквайте често. Поставете рибата с кожата надолу, покрийте (може и с фолио) и гответе без да обръщате, докато сьомгата стане непрозрачна в центъра (за около 8 минути).
Разпределете сьомгата и нахута в две чинии, поръсете с кориандър и сервирайте веднага, пише flagman.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ
10:10 12.07.2023
2 Чистия Фикри
10:39 12.07.2023
3 Хахаха
10:42 12.07.2023