Last news in Fakti

12 Юли, 2023 12:28 1 058 1

Ози Озбърн оттегли участието си във фестивал: Тялото ми не е готово

  • ози озбърн-
  • участие-
  • сцена-
  • фестивал-
  • музика

Големят музикант иска да даде всичко от себе си в първото си излизане на сцена за последните 5 години, но още не е напълно готов

Ози Озбърн оттегли участието си във фестивал: Тялото ми не е готово - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Британската рок легенда Ози Озбърн заяви, че е взел „болезненото“ решение да се откаже от участието си в музикален фестивал в САЩ, тъй като тялото му „все още не е готово“ за това, съобщи ДПА.

74-годишният рок изпълнител каза, че е бил оптимистично настроен, когато е приел поканата за фестивала „Пауър трип“ в Калифорния, но сега е решил, че не иска да участва, ако не може да даде всичко от себе си.

Озбърн трябваше да се качи на сцената на 7 октомври заедно с група „Ей Си/Ди Си“. Сред останалите изпълнители на фестивала са също колегите му от „Гънс Ен Роузис“ и „Айрън Мейдън“.

„Първоначалният ми план беше да се върна на сцената през лятото на 2024 г., но когато получих поканата за това шоу, оптимистично задвижих нещата“, обясни Озбърн. „За съжаление тялото ми ми казва, че просто още не съм готов и имам твърде много гордост, за да не дам всичко от себе си на първото си шоу от почти пет години.“

По думите на Озбърн неговият заместник на фестивала ще бъде обявен скоро. „Мой приятел е и мога да обещая, че няма да бъдете разочаровани“, зарива се той.

Озбърн също благодари на феновете, групата и екипа си за тяхната безусловна лоялност и постоянна подкрепа, пише още БТА.

През февруари тази година певецът обяви, че ще прекъсне турнето си временно, след като претърпя операция на гръбначния стълб. Падане в дома му през 2019 г. влоши вече съществуващите наранявания на Озбърн от почти фаталната му катастрофа с четириколесен високопроходим мотор през 2003 г.

Турнето беше пренасрочвано няколко пъти през последните четири години заради заболявания, пандемията от COVID-19, както и заради логистични проблеми.

Тази година Озбърн спечели наградите „Грами“ за най-добър рок албум със своя 13-ти солов запис „Patient Number 9“ и за най-добро метъл изпълнение със сингъла „Degradation Rules“ с участието на неговия колега от група „Блек Сабат“ Тони Айоми.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сабат

    2 7 Отговор
    Този още ли не е умрял?