Last news in Fakti

13 Юли, 2023 11:32 1 707 10

Тото: За много неща плащам със сълзи

  • тото-
  • скандау-
  • рапър-
  • рап

Пред Фокус рапърът разказва как е израснал и е променил живота си напук на очакванията

Своя личен свят си го промених - от футбол до това в момента, медиен трендсетър, казано на най-чужд език. Да, очевидно съм променил своя свят. Това каза в предаването "Цветовете на България" по "Радио Фокус" Йонислав Йотов - Тото от Скандау.

"Защото светът тогава беше друг. Светът тогава беше, виж какво, ти можеш да играеш футбол, ти трябва да станеш футболист, това беше догмите на света, нормите на света. И не можеш да се занимаваш с музика, защото не си започнал на 4 г., или не можеш да промениш света на музикантите, защото ти не разбираш от музика, ти не си музикант, ти не разбираш от ноти. И също така, не можеш да пишеш текстове, защото ти си от спортното на “Левски" и не си се занимавал с това, ти нямаш маята за това, ти не си потомствен, ти си с дислексия, ти не можеш да четеш, ти си много далече от това да правиш музика, в която ти се налага да пишеш собствени текстове. И дори да успееш да го направиш, никога няма да си най-добрия, това беше светът. Уви, днес картината е друга", спомня си Тото пред медията.

Плащам със сълзи много неща, сподели още Тото.

"Аз съм човек, който когато имам проблеми с това, че някой не е разбрал какво казвам, мен това ме вбесява, защото смятам, че с годините, пишейки текстове, и работейки публична работа, също така и бидейки син на жена, която може да се изразява доста добре, много се изнервям, когато съм се изразил много добре, а не ме разбират. Това ме наранява истински, разбираш ли, това истински ме наранява, защото аз смятам, че нося отговорност за думите, които съм казал, а не какво ти си разбрал. И изключително много се натоварвам, когато се налага да нося отговорност за нещо, което някой е разбрал грешно. И съм такъв, защото използвам най-елементарните думи, дето се казва, дори с това съм популярен, че говоря на народен език, че не използвам тежката форма на българския език. И въпреки това, пак е трудно, и мен това ме наранява истински, защото аз това правя, печеля пари изразявайки се, бидейки в музика, дали в подкаст, аз от това живея. И когато това не бъде разбрано, изпитвам истинска болка. Но какво да направим сега, не може махалото да се клати еднакво за всички", разсъждава рапърът, който от известно време води свой подкаст, а гости са му някои от най-известните личности в България.

"Небето помага, за да пребориш брега не само във формата на вяра, а и във формата на дъжд. Защото като има дъжд, морето се пълни с вода и успява да пребори брега. А и другото е, че дъжда, да, той ще те намокри, но в същото време от него се ражда новия живот. Знаеш, новите растения, които успяват да преборят, в днешно време даже цимента, в средата на “Витошка" оттам изникват някакви растения. Но това се случва само с дъжда, така, че небето ти е нужно, дали под формата на религия или под формата на дъжд, за да пребориш брега и бетона.

Аз съм по-скоро кораб, който има нужда от попътен вятър, нямам нужда от пристанище. Моят пристан е единствено семейството ми и децата ми, това е моментът, когато, как да кажа, когато е тъжно, когато е тежко и просто като ги погледна, това е моят пристан. Но пристанище намират, както казвам и в песента, “Господ намира пристанище на моряците, които са се отказали да отидат в морето". Те казват, аз няма да отида, защото ето го техния пристан. А аз съм по-скоро моряк, който търси попътен вятър. Аз искам да продължа да се движа", добави Тото от Скандау.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Санчо

    13 1 Отговор
    Ей жИна !
  • 2 честен ционист

    26 2 Отговор
    От селски стадион в Бела Слатина до Софето. Еволюция. Много рев и сополи ще да е имало.
  • 3 Теляк

    25 1 Отговор
    Като за необразован бездарник при това и мързел си живееш много добре.
  • 4 НАТО

    19 3 Отговор
    Бездарен талибан.
  • 5 Тоа ли е

    18 0 Отговор
    Дето нарежда като поп в така наречените песни
  • 6 Емил

    16 1 Отговор
    "трендсетър" нещо като трансджендър ли е!?
  • 7 Живанши

    22 1 Отговор
    Тоя орангутан ми е много нелицеприятен. Както е казал Радой Ралин - във всички времена мазния е плувал над водата.
  • 8 Един там

    15 1 Отговор
    Селски тарикат е това момченце...
  • 9 Аз да питам

    15 1 Отговор
    Кой го извади на светло тоя? И защо ми го навирате в очите. Мазен, гаден, лаком.
  • 10 Питащия

    7 0 Отговор
    Май "ТОВА" е продукт на ДЪЛГИЯ!?