Last news in Fakti

13 Юли, 2023 13:45 5 279 13

Брад Пит е категоричен, че ще изгони руския олигарх, който купи дела на Анджелина от френската винарна

  • брад пит-
  • анджелина джоли-
  • френска винарна-
  • руски олигарх

Актьорът е бесен на Юрий Шефлер за това, че го е осмивал като "актьор, а не винопроизводител"

Брад Пит е категоричен, че ще изгони руския олигарх, който купи дела на Анджелина от френската винарна - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Брад Пит е твърдо решен да изгони руския олигарх, на когото Анджелина Джоли тайно продаде своя дял от френското им лозе на стойност 500 млн. долара, съобщават ексклузивно източници.

Пит е бесен на Юрий Шефлер за това, че в съдебните документи, разкрити за пръв път в понеделник, го е осмивал като "актьор, а не винопроизводител" и го е представял като холивудски дилетант. Сега той е по-решен от всякога да се отърве от руснака, твърдят източниците.

Шефлър беше официално определен от американското финансово министерство като олигарх през 2018 г. - след това купи дела на Джоли в Château Miraval през 2021 г.

Източници твърдят, че Пит разглежда продажбата на Джоли на придворен човек на руския президент като "отмъстителна", защото Джоли е знаела, че той преди това е отхвърлил подход от страна на Шефлър.

Според запознати със съдебната битка обаче Шефлър иска да задържи Пит като фигурант в компанията и да го използва заради статута му на знаменитост, което не оставя на Пит друга възможност, освен да се опита да го отстрани.

В момента Пит води съдебни дела както срещу Джоли, така и срещу Шефлър, собственик на Stoli, компанията, която произвежда водещата руска водка Stolichnaya, в Калифорния и в Люксембург за Château Miraval. Той иска да я принуди да развали сделката си с Шефлър, пише vesti.bg.

Но в калифорнийските съдебни документи от понеделник адвокатите на Щефлер твърдят, че Пит е посетил лозята най-много, за да се възхити на работата на френските работници, които всъщност правят бизнеса, и заяви: "Пит е актьор, а не винопроизводител. Той се занимава с илюзии, а не с пръст и грозде."

Преди да се оженят, двойката купува заедно имението, като Пит притежава 60 %, а Джоли - 40 %. Те привличат винопроизводителя Марк Перин и то се превръща в един от най-високо оценените производители на розе в света.

Шатото, в което двойката сключи брака си през 2014 г., се превърна в "страст" на Пит и той подари на Джоли допълнителни 10% като част от сватбата им, което го направи 50 на 50, когато се разделиха през 2016 г.

Източници разказват, че Шефлър всъщност два пъти се е обръщал към самия Пит да купи Château Miraval, първо през 2016 г., когато двойката се раздели, и след това през 2021 г., когато борбата им за попечителство над децата им стана публична.

Но, казват източници, близки до Пит, когато той "учтиво" им отказал, те "тайно" отишли при Джоли, която пренебрегнала това, което според страната на Пит било споразумение, че той има право на първи отказ при всяка продажба от нейна страна.

"След това през октомври 2021 г. те обявяват пред света, че са новият партньор на Брад в търговско издание", казва източникът."Цялата сделка е отмъстителна постъпка на Анджи. Тези момчета са долнопробни."

Адвокатът на Джоли Пол Мърфи заяви, че тя има право да продаде акциите и че Пит се е опитал да ѝ запуши устата заради твърденията за злоупотреба, които ФБР разследва и прави изявление за "вероятна причина", но които не водят до обвинения срещу Пит.

В съдебния процес в Калифорния Джоли твърди, че Пит се е държал като "дребнаво дете", разхищавал е активите на фирмата, пропилявал е милиони долари печалба за ремонт на плувни басейни и звукозаписно студио в Château Miraval .

Освен това той е започнал "ксенофобска, невярна клеветническа кампания, достойна за самия Путин" срещу Шефлър и е прехвърлил половината от стойността на търговските марки на Château Miraval на Перин, без да има разрешение, твърди тя.

В момента Пит е в Обединеното кралство, където снима филм за Apple, в който играе състезателен пилот от Формула 1, и беше видян на британското Гран при в неделя .


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мой па другият

    21 3 Отговор
    да реши да го изгони ?
  • 2 Пригожин

    22 5 Отговор
    Тоа па много отворен.Това не е филм.
  • 3 Делю Хайдутин

    17 0 Отговор
    А от леглото на Анджелина ще го изгони ли? Хи хи хи
  • 4 Ха-ха

    14 6 Отговор
    Абе на брат Пит брат му, това да не ти е компютърна анимация в Бозивуд, дето такива като теб хвърчите по цял ден и бият анимационни хероИ? Някой в действителния живот ще ти пресова носа, особено лудите руснаци - сармати.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Само да не го боцне,

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "ТаУмВзе":

    някой него, ако не го боцкат де. Никога не е късно да станеш ваденка на алеята на славата! Да му даде 800 милиона, пък да го гони.
  • 7 Хихихи..

    10 4 Отговор
    Великият Ахил е прахосмукачка под чехъл,Холивуд майна..Закла в Троя сумати народ,а в реалния живот и от заклана кокошка ще припадне..

    Коментиран от #8

  • 8 А във

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "Хихихи..":

    Филма Гепи ,беше цигански шампион по бокс 🥊.
  • 9 Шефлер е руски евреин, което си е евреин

    11 1 Отговор
    Хаха, как ще изгони евреин бе, това чудо не се е видяло!
  • 10 ЕВРОНЮЗ

    5 2 Отговор
    Руските олигарси вече са кръгли сирачета. Запада им би камшика защото немогат да гътнат царя. Царя им би камшика защото крадяха Русия и подаряваха на запада. 😂😂😂
  • 11 Жална му

    1 0 Отговор
    Майчица.
  • 12 айде де

    3 1 Отговор
    ПИТЧО, ще го изгониш ама друП Къть....Ими пак шумотевица покрай вас, никой не ви обръща необходимото внимание, не си й компетентен. Кой руснак, като има ембарго, ще купи на негово име нещо, пък било и лозята ти.Парите може и да са на руски олигарх, но зад тях. стой някой жител на ЕС. А казват , че и шампанското ти не струвало, от Чеввения килим знам, и че не е ШАМПАНСКО защото лозята ти не са в областа Шампань
  • 13 Жъээж

    1 2 Отговор
    И как по-точно ще го изгониш? Единствено можеш да му осребриш дела.