Last news in Fakti

14 Юли, 2023 17:15 2 291 9

Шеф Таралежков от MasterChef отряза косата си за благородна кауза

  • александър таралежков-
  • masterchef-
  • жури-
  • благотворителна кауза-
  • коса

Александър Таралежков дарил отрязаната си коса на "Little Princess Trust" - организация, която предоставя безплатни перуки

Chef Александър Таралежков, който тази есен ще оценява кандидат-кулинарите в новия сезон на "MasterChef" по bTV е предприел сериозна промяна във външния си вид, а именно - отрязал е дългата си коса в името на благородна кауза. Това разказа и показа самият той в предаването "Тази сутрин" по-рано днес.

"Едно време, когато бях тийнейджър, тренирах плуване и имах прическа, подходяща за това. След като отидох да уча в арт-училище в Лондон, там вече имах по-арт, по-дълга коса. В последните години реших, че не знам как ще се "развие" косата ми в бъдеще, затова реших, че искам да я дам за благотворителност", сподели разпалено той пред кореспондента на bTV в Обединеното кралство Васил Христов.

В репортаж от артистичното курортно градче Маргейт на брега на Северно море, където Chef Таралежков живее и твори кулинарни чудеса в последните няколко години, той разказа, че е дарил отрязаната си коса на "Little Princess Trust" - организация, която предоставя безплатни перуки, направени от истинска коса, на деца и младежи, които са загубили своята поради лечение на рак или други състояния.

Харизматичният готвач сподели още, че отрязването и каузата с косата намира за интересен експеримент, защото не коства абсолютно нищо - тя ще порасне отново и въпреки това има елемента на нещо, с което се разделяш. Смята, че когато даряваш нещо от себе си, това кара човек да се замисли за много неща и е знак за някаква промяна.

Именно промяната отвежда Александър Таралежков до следващото предизвикателство в живота му, а именно да бъде част от журито в 8 сезона на MasterChef, който тръгва тази есен в ефира на bTV.

След като преди 4-5 години той живее за 6 месеца в една ферма, решава, че повече не може да се върне и да живее в Лондон. "Лондон е невероятен град, но изключително отдалечен от природата. И по стечение на обстоятелствата открих това място. Няколко приятели вече се бяха преместили тук и така започна и по-сериозният ми път в кулинарно отношение", разказва още той.

В Маргейт Таралежков създава своето място, в което следва свободна форма на готвене, вдъхновена от морето и земята в комбинация с типични балкански кулинарни техники. Това е нещо, с което се гордее, нещо, което реално не съществува в България, не съществува на Балканите, а в същия момент се усеща изключително автентично и някак подкупващо.

Вярва, че балканската кухня е в началото на уникален ренесанс и го вижда в интереса на британците към всякакви вкусове. Той не крие, че сармите и баниците, които са част от менюто му, ще изненадат с вкуса си не само британците, но и българите.

Преди дългоочаквания старт на новия сезон на MasterChef Chef Александър Таралежков споделя, че иска да вдъхновява участниците, както и те да го вдъхновят. Обещава и в шоуто да се води от убеждението си, че за да бъдеш добър в каквото и да правиш, преди всичко трябва да си добър човек.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Последния Софиянец

    4 2 Отговор
    Този ако го турят при мен в кухнята ще издъхне
  • 3 милиционер

    6 0 Отговор
    тоя да вземе и да се обръсне, ще му дам 5 лв.
  • 4 Адам Хилтън

    5 2 Отговор
    Голяма благотворителност - излишната коса. Ръцете си също бръсне, брадата не. Нищо чудно че смята и Лондон за "невероятен град" - живее в някакъв друг свят, където сигурно не чува че на българи им трябват спешно пари за животоспасяващи операции, а не някаква коса.
  • 5 САМО ПИТАМ

    4 0 Отговор
    А ЩО НЕ ЗЕМЕ И ДА СЕ ОБРЪСНЕ...???
  • 6 КвА КАУЗА

    5 1 Отговор
    МОЖЕ БИ ЗАРАДИ ВЪШКИТЕ..!
  • 7 Ко? Не !

    6 0 Отговор
    Тъпа реклама
  • 8 плюс минус

    3 3 Отговор
    Начинът на живот на младите българи извън България коренно се различава от нашия.
    Пожелавам успех и да не забравят семейството и Родината си.
  • 9 Иван Иванов

    0 0 Отговор
    Шеф Таралежков.Ричард Груев.Български имена.Хубави.