Last news in Fakti

15 Юли, 2023 10:05 2 552 8

Рецепта на деня: Фермерски омлет

  • омлет-
  • яйца-
  • бекон-
  • картофи-
  • какво да сготвя

Ястие, което дава сили за целия ден

Рецепта на деня: Фермерски омлет - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • 50 г бекон
  • 2 с.л. маргарин
  • 2 яйца
  • 2 с.л. прясно мляко
  • 1/2 кг картофа
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • индийско орехче
  • 1 връзка пресен лук
  • 1 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

Първа стъпка от рецептата за фермерски омлет е да сварите картофите в подсолена вода до готовност. След като изстинат се обелват и нарязват.

Лукът се нарязва и запържва заедно с нарязания бекон. Когато беконът се запържи, се добавят картофите и се готви, докато те получат златиста коричка.

Яйцата се разбиват с прясното мляко и подправките и с тази смес се заливат картофите. Поръсете с пресен лук и сервирайте, пише Actualno.com.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха

    14 1 Отговор
    Егати и фермера , който ще ползва маргарин !? Не докосвайте тази отрова !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Мира ще бъде извоюван

    2 2 Отговор
    Като на двама трима човека им паднат зъбите и кокалите им бъдат начупени
  • 4 От другия месец

    1 2 Отговор
    Боби репортера ще излиза в майчинство
  • 5 Оригиналаната рецепта ,

    11 0 Отговор
    баба ми я наричаше, пържена шарена сланина с яйца , слагаше вътре тигана,
    " който беше, бакърен и висок "
    и пържеше всичко на бавен огън вън на двора,с пет шест суши връшки
    в този тиган , баба ми слагаше шарлаган , нарязана сланина на едро ,червен пипер,
    пресен лук и яйца от кокошарника и други неща,като подправката калоферче , или магданоз,
    всичко това, го имаше в градината !
    Миризмата на това ястия ,можеше да я подуши човек от 100 метра разстояние!
    Срам ли ни е , от българското име , сланина,
    или шарена сланина , та вземаме думата "бейкон",
    сякаш ще ни ограмоти незабавно ,или ни направи англичани?
    Или пък ще има, по-добър вкус от българската шарена сланина ,
    осолена с праз и червен пипер??

    Коментиран от #7

  • 6 джелат паша

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "А бе венелина":

    нерде си мръфка
  • 7 Какви ти 100 метра

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Оригиналаната рецепта ,":

    Усетих идиличната атмосфера от километри. Сега ни двор, ни меден тиган, ни сухи вършини. Еърфрайер и "здравословно готвене" .... с продукти-боклуци.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.