Необходими продукти:
- 50 г бекон
- 2 с.л. маргарин
- 2 яйца
- 2 с.л. прясно мляко
- 1/2 кг картофа
- черен пипер
- червен пипер
- сол
- индийско орехче
- 1 връзка пресен лук
- 1 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
Първа стъпка от рецептата за фермерски омлет е да сварите картофите в подсолена вода до готовност. След като изстинат се обелват и нарязват.
Лукът се нарязва и запържва заедно с нарязания бекон. Когато беконът се запържи, се добавят картофите и се готви, докато те получат златиста коричка.
Яйцата се разбиват с прясното мляко и подправките и с тази смес се заливат картофите. Поръсете с пресен лук и сервирайте, пише Actualno.com.
Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Хахаха
10:09 15.07.2023
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Мира ще бъде извоюван
10:27 15.07.2023
4 От другия месец
10:32 15.07.2023
5 Оригиналаната рецепта ,
" който беше, бакърен и висок "
и пържеше всичко на бавен огън вън на двора,с пет шест суши връшки
в този тиган , баба ми слагаше шарлаган , нарязана сланина на едро ,червен пипер,
пресен лук и яйца от кокошарника и други неща,като подправката калоферче , или магданоз,
всичко това, го имаше в градината !
Миризмата на това ястия ,можеше да я подуши човек от 100 метра разстояние!
Срам ли ни е , от българското име , сланина,
или шарена сланина , та вземаме думата "бейкон",
сякаш ще ни ограмоти незабавно ,или ни направи англичани?
Или пък ще има, по-добър вкус от българската шарена сланина ,
осолена с праз и червен пипер??
Коментиран от #7
10:41 15.07.2023
6 джелат паша
До коментар #2 от "А бе венелина":
нерде си мръфка11:28 15.07.2023
7 Какви ти 100 метра
До коментар #5 от "Оригиналаната рецепта ,":
Усетих идиличната атмосфера от километри. Сега ни двор, ни меден тиган, ни сухи вършини. Еърфрайер и "здравословно готвене" .... с продукти-боклуци.13:04 15.07.2023
8 Този коментар е премахнат от модератор.