Last news in Fakti

5 Септември, 2023 13:19 836 2

Ограничиха броя на посетителите на Акропола в гръцката столица

  • акропола-
  • атина-
  • гърция-
  • посетителите-
  • туристи-
  • ограничения

Целта на мерките е да повишат сигурността на обекта и да подобрят преживяването за посетителите

Ограничиха броя на посетителите на Акропола в гръцката столица - 1

От понеделник, 4 септември, влязоха в сила специалните часови пояси, в които туристите ще могат да посещават античния паметник, съобщи вестник "Вима", предава БТА,

Посетителите ще трябва да изберат часа, в който искат да посетят Акропола, в електронната платформа hhticket.gr, и да запазят билета си.

Новият режим на посещенията беше обявен още в началото на август от министърката на културата Лина Мендони.

Четири часови пояса са определени в интервала от 8 до 12 ч. сутринта. Тогава ще бъдат допускани общо 8 хиляди посетители. В момента около половината туристи посещават Акропола преди обяд.

Осем пояса ще са в сила от 12 ч. на обяд до 20 ч. вечерта, когато на Акропола ще се разрешава изкачването на 13 хиляди посетители.

В тези бройки има запазени проценти за групови и за индивидуални посещения. Хората със специални нужди ще могат да посещават най-прочутия древен паметник в Атина без ограничения в удобно за тях време.

Целта на мерките е да повишат сигурността на обекта и да подобрят преживяването за посетителите.

За новия режим за посещенията на прочутия хълм в гръцката столица Министерството на културата и Организацията за развитие и управление на културните ресурси започва информационна кампания с помощта на специално информационно видео.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тук там травълър

    7 0 Отговор
    Правилно, то иначе, като отидеш вместо да гледаш Акропол трябва да внимаваш, кой американски бизон слязъл от круизен кораб, ще те прегази или къде, ще се пребиеш на излъсканите камъняци!
  • 2 МИНУВАЧ

    1 0 Отговор
    Като атракция си струва, но в действителност,... нцък. Ами рвмонтират го вече полувин век и има още.
    Натоварено е преди обед, защото след обет температурата е + 50 и нагоре, ха драпай по каманаците в жегата