Last news in Fakti

18 Септември, 2023 09:28 1 871 6

"Клетката" - криминалната драма стартира на 29 септември

  • клетката-
  • сериал-
  • криминална драма-
  • асен блатечки

Първият български сериал, който показва действителността в затвора

Новата криминална драма „Клетката“, която ще завладее ефира на NOVA с вълнуваща история и неочаквани обрати, започва на 29 септември (петък) от 22:00 ч. Продуцентът Краси Ванков и актьорът Асен Блатечки гостуваха в „Събуди се“, където разкриха интересни подробности за проекта. „Клетката“ е първият български сериал, който показва действителността в затвора, а сюжетната линия проследява драматичната съдба на смела майка, изправена пред тежка морална дилема.
Част от другите актуални теми в премиерната продукция са свързани с корупцията в държавата, войната по пътищата и социалните корени на женската престъпност у нас, пише dariknews.bg.

„Винаги сме се старали да изненадваме зрителите. Създаването на сериал за действителността в затвора е наистина голямо предизвикателство и такъв не е правен досега в България. В него са преплетени актуални и много важни обществени теми. Една от тях е как корупцията и безнаказаността в държавата могат да превърнат честни хора в престъпници. Тук идва и казусът с личния ни избор като граждани и родители – съществува ли начин за борба с тази корупция, имаш ли моралното право да вземеш справедливостта в свои ръце, когато системата не само не те пази, а застрашава и живота на детето ти. Също така искаме да разкажем и за клетката като метафоричен образ – много хора живеят уж свободно, но са спрели да мечтаят и носят доброволно клетката в себе си. Този сериал задава много въпроси, но не предоставя отговори, тях всеки си ги търси сам. Отключващото събитие е тежък инцидент на пътя, който поставя началото на историята и внезапно променя съдбата на едно нормално семейство“, разкри продуцентът на „Клетката“ Краси Ванков. Той добави, че в каста на продукцията, наред със звездите, има и не толкова познати, но изключително талантливи млади актьори. „Важно е един продуцент да предлага на зрителите и нови лица. Има толкова добри артисти, които широката аудитория дори не познава, вярвам, че те трябва да бъдат представени на екран. Да, има и риск в това, но аз го разглеждам по-скоро като възможност, защото със своя талант те правят историята още по-вълнуваща за публиката“, сподели продуцентът.

„Реших да се включа в проекта, след като прочетох сценария, който веднага ме спечели. Другата причина да се съглася беше екипът от много талантливи професионалисти, с част от които не съм работил до този момент. Беше ми интересно и предизвикателно. Независимо от драматичния сюжет и криминалната линия, на снимачната площадка не липсваха и забавни моменти, защото всички са със страхотно чувство за хумор. Самият аз през цялото време разсмивах Гергана Данданова, дори по време на много сериозни сцени“, разказа от своя страна звездата Асен Блатечки, който се превъплъщава в една от главните роли в „Клетката“. Той изрази убедеността си, че актьорите, натрупали много опит, могат да учат единствено и само от младите хора.

В другите главни роли ще видим Гергана Данданова, Мартин Димитров и Жаклин Дочева. В основния каст на „Клетката“ са също актьорите Явор Ралинов, Маргарита Лъчезарова, Веселин Петров, Веселин Калановски, Димитър Баненкин, Филип Гуляшки, Мира Бояджиева, Юлиян Малинов, Иван Горанов, Иванка Шекерова, Яна Кузова, Детелина Стойчева и други. Режисьори са Любомир Печев и Атанас Бончев-Наката, а сценарият е дело на Александър Чобанов, Нина Кисимова, Диляна Крайнева, Пламена Велковски, Георги Иванов и Николина Любенова. Оператори са Георги Гвоздев и Николай Стефанов, а композитор на саундтрака с музиката към поредицата е Марио Балтаджиев.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    6 2 Отговор
    Поредната перачница.
  • 2 лют пипер

    6 1 Отговор
    Блатен Асечки не ми се гледа.
  • 3 АРЕС

    8 1 Отговор
    Надминахме Холивуд по производство на некачествена БОЗА,която се прави от едни и същи некадърни,нагли и досадни физиономии от които вече на зрителя му се повдига.Липсва само Явор Наркоманофф.
  • 4 Въпрос

    5 0 Отговор
    Тези филми и сериали, които напоследък се произвеждат на килограм, връщат ли си похарчените пари за тях, изнасят ли ги в чужбина, гледат ли ги изобщо от българските зрители, или са на принципа: "Дайте да усвоим тези пари, пък който иска да ни гледа. Важното е да си напълним нашите джобове".
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Некой си

    0 0 Отговор
    Преди малко гледах два епизода. Пълна боза която копира американските и други крими помий. Представя живота в затвора ама друг път