Last news in Fakti

17 Октомври, 2023 17:15 2 595 7

НЛО или атмосферно явление: Необичаен феномен в небето над Швейцария (ВИДЕО)

  • нло-
  • феномен-
  • явление-
  • загадъчно-
  • светлини в небето-
  • диск

Става дума за светещи синкави точки, които са се движели в кръг

НЛО или атмосферно явление: Необичаен феномен в небето над Швейцария (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

Необичайно атмосферно явление или НЛО е наблюдавано в небето в събота срещу неделя от кантоните Цюрих, Шафхаузен и Тургау, предаде ТАСС, като цитира очевидци.

Става дума за светещи синкави точки, които са се движели в кръг. Такова видео е публикувано в портала 20 Minutes (Вен минют). Може да се различи и прозрачен въртящ се диск с по-светъл кръг в средата.

Жителка на Цюрих, видяла това необичайно явление или обект, разказва, че се е събудила в неделя около 2:20 ч. сутринта (3:20 ч. бълг. време - бел. а.) "заради светлината". Ставайки от леглото, за да дръпне завесите, тя видяла светещ диск с ярки движещи се точки и го заснела.

"Първоначално си помислихме, че е клубно светлинно шоу", разказва жената. "Нямаше обаче видим лазерен лъч от земята, както е при светлинните шоута. Освен това нямаше звук. Въртящите се точки бяха видими за около пет минути, след което потъмняха и изчезнаха".

Загадъчни светлини са забелязани и в нощното небе в Шафхаузен. Очевидец разказва, че ги е видял около 23:30 ч. местно време в събота. Първо си помислил, че става дума за прожектори. "Светлините обаче се виждаха на разстояние около 20-25 км и се движеха по странен начин и аз изключих тази хипотеза", обяснява той, предава БТА.

Властите нямат обяснение. Кантоналната полиция в Цюрих каза, че "тази нощ не е обявено шоу с дронове или лазерно шоу". На свой ред от аеронавигационната компания Skyguide (Скайгайд), която наблюдава въздушното пространство на Швейцария, съобщиха, че не могат да определят естеството на необичайното явление или обект. "Това, което мен лично ме озадачава, е, че светлините на този обект не се отразяват в езерото, за разлика от други", каза говорителят на компанията Влади Бароса.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коч Ина

    15 1 Отговор
    Вулканците идат да ни спасят от урсулианците
  • 2 Вече

    11 0 Отговор
    Съм виждал НЛО много пъти ! Но не твърдя , че всички са извънземни. Най вероятни бих определил , секретни прототипи на военните ! Но не всички , някои са от звездите.

    Коментиран от #5

  • 3 Монтаж

    6 4 Отговор
    Монтаж.
    Снимано е над вода, а във водата няма отражение на нлото,
  • 4 Гост

    9 0 Отговор
    Прилича на светлинни снопове от земята, от някоя дискотека. Дори в България понякога има такива, но не чак в такива купове, а само по един или два лъча, личащи си по облаците над града.
  • 5 Соваж бейби

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Вече":

    Блазе ти,приятелска ревност не истинска злоба искам и аз ама не съм ги виждала още си умра от мъка ,прати ги и при мен следващия път ....(((
    Това обаче е нови ефекти гаджети с лазери,не ми прилича на истински които съм виждала вечер,през деня повечето са с форма на пирамида
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.