Last news in Fakti

18 Октомври, 2023 15:46 1 087 5

Отново повдигат обвинения срещу Алек Болдуин за инцидента на снимачната площадка на "Rust"

  • алек болдуин-
  • обвинения-
  • стрелба-
  • снимачна площадка-
  • rust

Делото на Болдуин ще бъде гледано от съдебни заседатели в средата на ноември

Отново повдигат обвинения срещу Алек Болдуин за инцидента на снимачната площадка на "Rust" - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Прокурори от щата Ню Мексико заявиха, че възнамеряват отново да обвинят актьора Алек Болдуин в непредумишлено убийство заради фаталната стрелба на снимачната площадка на уестърна "Ръжда" ("Rust"), при която почина операторката Халина Хъчинс през 2021 г., предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Делото на Болдуин ще бъде гледано от съдебни заседатели в средата на ноември, заяви специалният прокурор Кари Мориси. Тя заедно с колегата си Джейсън Луис отговарят за случая.

Резултати от независима съдебно-медицинска експертиза показват, че Болдуин трябва да е натиснал спусъка на револвера, с който е репетирал, за да изстреля боен патрон, убил Хъчинс и ранил режисьора Джоел Соуза.

Констатацията е същата като при предишен тест на огнестрелното оръжие, направен от ФБР.

"След продължително разследване в последните няколко месеца, се появиха допълнителни факти, които според нас показват, че Болдуин носи наказателна отговорност за смъртта на Халина Хъчинс и за стрелбата срещу Джоел Соуза", казват прокурорите Мориси и Луис.

Алек Болдуин казва, че не носи отговорност за смъртта на Хъчинс и не е натиснал спусъка.

"Жалко е, че една ужасна трагедия се е превърнала в това погрешно обвинение. Ние ще отговорим на всички обвинения в съда", казват в разпространено изявление Люк Никас и Алекс Спиро, адвокати на Болдуин.

Първоначално актьорът беше обвинен в непредумишлено убийство през януари за смъртта на Хъчинс, заедно с отговарялата за оръжията на снимачната площадка на "Ръжда" Хана Гутиерес, която през 2024 г. ще бъде изправена пред съда.

Планираното съдебно заседание е неуспех за Болдуин, след като прокурорите оттеглиха обвиненията срещу актьора през април. Тогава се появиха нови доказателства, че пистолетът, който е използвал, може да е бил модифициран и това е позволило да бъде произведен изстрел, без да се натиска спусъкът.

Прокурор Мориси каза, че ако нова проверка на пистолета покаже, че е работил, то тя ще предяви обвинения към Болдуин.

Прокурорите често използват състав от съдебни заседатели, тъй като така е по-лесно да бъде доказвана вероятна причина и да се пристъпи към съдебен процес, отбелязва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 въпросче

    5 1 Отговор
    Е,нали го бяха оневинили?
  • 2 цербер

    1 1 Отговор
    ... заяви специалната прокурорка Кари Мориси.
  • 3 танкист

    5 2 Отговор
    Виновни са тези некадърници,които са сложили в оръжието бойни патрони,вместо халостни.

    Коментиран от #5

  • 4 456

    4 1 Отговор
    Нямаше да се разухва толкова, ако Халина не беше украинка. Ако беше от другите досега всичко да е приключило.
  • 5 да де

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "танкист":

    А запитал ли си се защо е трябвало изобщо пищова да е боен като вече газовите ментета са неразличими от бойните