Необходими продукти:
- 500-650 грама тиква
- 100 грама стафиди
- 10 грама краве масло
За тестото:
- 3 яйца
- 40 грама захар
- 1 щипка сол
- 250 милилитра прясно мляко
- 5-7 капки есенция ванилия
- 150 грама оризово брашно
- 1 опаковка бакпулвер
Начин на приготвяне:
Вземете тиквата, махнете семките, ако има такива. След това я обелете я и нарежете на кубчета. Сложете в тенджера, полейте с вода и поставете на котлона и варете, докато омекне. Свалете, отцедете излишната мазнина. Разделете на две неравни половини.
Намажете форма за печене с кравето масло и поставете по-голямата половина от тиквата в нея.
Поставете стафидите в купа, полейте с топла вода и оставете да се накиснат за 20 минути. Отцедете и поръсете с по-голямата част от тях тиквата.
Направете тестото, като в купа разбиете яйцата заедно с със захарта. Добавете ванилията, прясното мляко, оризовото брашно, солта и бакпулвера и бийте до получаване на еднородна смес.
След това полейте плодовете в тавата и поръсете с останалата тиква и стафиди.
Сложете в предварително загрята до 180 градуса фурна. Печете за 45-50 минути или до златисто, пише flagman.bg.
Извадете, охладете и отстранете формата за печене. Сложете в подходящ съд, нарежете.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.