Необходими продукти:
- 2 стръка праз
- 8 с. л. олио
- 500 г кисело зеле
- 200 г ориз
- 200 г булгур
- 1 бр. сушена люта чушка
- 1 ч. л. сух джоджен
- 20 бр. сушени чушки
- 150 мл зелев сок
Начин на приготвяне:
Празът се наситнява и се запържва в олиото. Няколко листа от киселото зеле се заделят настрана, а останалото количество се наситнява и се добавя към запържения праз. След като и зелето се позапържи, се сипват оризът и булгурът.
Налива се около 1 ч. ч. вода, овкусява се със сол, черен пипер, накълцаната люта чушка и джоджена и щом течността се абсорбира, се дърпа от котлона.
Сушените чушки се накисват в топла вода за 10–15 минути. Пълнят се с оризовата смес и се подреждат в тава. Покриват се със заделените листа кисело зеле. Наливат се зелевият сок и част от водата, в която са били накиснати чушките, така че течността да ги покрие.
Съдът се похлупва и ястието се готви в загрята на 200 °С фурна с вентилатор за около 1 час или докато течността се абсорбира, пише Actualno.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Идън
12:11 22.12.2023
2 Без джоджън
22:22 22.12.2023