Last news in Fakti

7 Януари, 2024 15:16 4 080 7

Кои са кръвните групи на столетниците?

  • кръвна група-
  • столетници-
  • дълголетие

Установено е, че генът за дълголетници е заложен в две кръвни групи

Кои са кръвните групи, при които хората по-често живеят до 100 години?

Правилното хранене, здравословният начин на живот, спортуването, отказването от лошите навици - всичко това може да направи човек, за да удължи живота си. Но това, което определено няма да можете да направите, е да смените вашата кръвна група, която има влияние върху това колко дълго живеем.

Според медицинската статистика в света има повече хора с първа кръвна група (0). Следва втората (A). Хората с трета и четвърта група са много по-рядко срещани.

Установено е, че генът за дълголетници е заложен в първата и втората група. Въпреки че това са само резултати от наблюдения, няма научно обяснение за това, пише zdrave.to.

Предразположението към определени заболявания може да се обясни с кръвната група. Така например, тези от първата група по-често получават инфаркт, докато тези от втората група не понасят добре вирусните заболявания. Хората от третата група по-често страдат от ревматизъм. Деменцията застрашава хората с четвърта кръвна група.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ломския

    15 3 Отговор
    Поредната глупост,Алексей Петров е нулева група ама гръмна,как ще кажат колко ще живее................Неведоми са пътищата господни.
  • 2 ?!!?

    4 3 Отговор
    0 група е най предпочитана, търсена, за даряване на кръв. Баце, коя група е
  • 3 ЧНГ

    1 4 Отговор
    Чулва ви бог, за 0 група. Гинеколозите я предпочитаха за спасяване на бебета.
  • 4 ...

    1 1 Отговор
    Аз Х го отписах, а той щял да живее след мен и детето ни., има нещо вярно, издражливи са 0 групи на всичко и единственото нещо, което обожавам, че не плачат... Под N 1, щом лекарите се чудят, как някои с 0 живеят, а и много може да се пише за хора с 0. Ако алексей не бяха го убили, би живял до 100,те родопчани са дълголетници. Мир на душата му. Съболезнования искрени.
  • 5 Пак се изложихте

    9 0 Отговор
    Трябва да имаш известно ниво на минимална обща култура, за да знаеш кое е простотия и кое действително се основава на научни проучвания.
    Това, което сте копирали отнякъде от facebook или откъде вие си знаете, е простотия.
    Страната с най-много дълголетници е Япония. Именно рядката за западния свят група В е преобладаващата кръвна група в Япония. Този феномен как ще го обясните през тази "статия".
    Обяснението е просто няма научни проучвания които да доказват че кръвната група оказва някакво влияние върху продължителността на живота.
    Много по-важни са гените които човек наследява храната и начина на живот който води.
  • 6 Анонимен

    3 2 Отговор
    За България иде реч, а не за Япония и другите държава. Че кръвна група, който е 0, това са го казвали известни лекари по живково, заминаха, изгониха ги и с тир се отзоваха в съседна нам държава. Малко шега, но кое не е вярно, най големите дълголетници са в Родопите, нищо, че са неуки, точно щото са неуки и с 0 кръвна група са дълголетници.

    Коментиран от #7

  • 7 Ти пък неуки

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Анонимен":

    Ако знаеш колко учени има от Родопите.... Неслучайно се казва, че планината ражда хора, а полето-тикви.