Необходими продукти:
- прясно мляко - 1 литър;
- оризово брашно - 50 г;
- царевично нишесте - 60 г;
- захар - 200 г;
- масло - 50 г;
- канела - на прах;
- пудра захар - 2 с.л.
Начин на приготвяне:
- Отделете 1 ч.ч. от млякото и размийте в него оризовото брашно и царевичното нишесте. Разбъркайте до еднородност.
- Загрейте останалото мляко заедно със захарта. Прибавете на тънка струя брашното и нишестето. Бъркайте непрестанно до сгъстяване на крема. Охладете за кратко и прибавете размекнатото масло. Разбъркайте с миксер до поемането на маслото.
- Намажете дъното на малка тавичка с масло. Поръсете с пудрата захар и карамелизирайте, като сложите тавичката на котлона.
- Охладете карамела. Изсипете крема в тавичката и го охладете. Върнете тавичката на котлона и оставете на тих огън 3-4 минути, докато започнат да се образуват балончета.
- Отстранете тавичката от котлона и охладете. Сложете тавичката в хладилника и оставете поне 2 часа, за да се стегне.
- Готовият оризов пудинг изсипете в подходяща чиния и поръсете с канела.
- Преди поднасяне нарежете готовия Казан Диби на парчета, пише gotvach.bg.
Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 18 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Не ме
10:43 08.01.2024
3 С най-голямо удоволствие
10:46 08.01.2024
4 Фин сладкиш
18:00 09.01.2024