Last news in Fakti

8 Януари, 2024 16:28 3 858 8

Готвачи изброиха пет предястия, които никога не биха поръчали в ресторант

  • храна-
  • предястие-
  • предястия-
  • готвач-
  • поръчка-
  • ресторант

Кулинарите имат особени препоръки при поръчването на следните предястия

Готвачи изброиха пет предястия, които никога не биха поръчали в ресторант - 1
Снимка: Shutterstock

В менюто на безброй ресторанти можем да попаднем на разнообразие от различни предястия като маслини, чушки падрон, коктейл от скариди, както и брюкселско зеле и пр.

Може да бъде непосилно да се спрете едно-единствено предястие, докато на практика отделяте слюнка и ви се ще отчаяно да опитате от всички предястия.

Huffington Post разговаря с професионалисти от кухнята и готвачите споделиха предястията, които в никакъв случай не биха поръчали в ресторант. Те също така обясниха защо биха изключили тези предястия и защо вие също трябва да последвате примера им.

Сирене и крекери

Според думите на главния готвач Ник Фийлдс, той предпочита да избягва евтини версии на дъски със сирена, тъй като той вероятно би си ги направил сам, а в такъв случай ще подбира сам видовете сирена, ще знае срока им на годност, състав и други важни детайли.

Фийлд съветва да поръчаме специалитет на готвача в ресторанта, за да изпитаме по-широка гама от “техники и вкусове.”

Пръчици от сирене

Професорът по изследване на храните Мери Кирнан също спомена сиренето като съставка, която не би поръчала като предястие. Тя каза, че пропускането на пържените пръчици със сирене няма да е краят на света, добавяйки, че съотношението между цената и количеството често е абсурдно.

Макар пръчиците от сирене да не я изкушават специалистката каза, че по-скоро би проявила любопитство към занаятчийско сирене или хляб, приготвен от главния готвач на ресторанта, ако има такива опции.

Брюкселско зеле

Макар да не са първият избор на мнозина за предястие, друг готвач потвърждава, че е по-добре да пропуснете брюкселското зеле като предястие. Рандал Брауд, главен готвач в Metropolitan Cafe в Далас, Тексас, казва, че изборът на предястие зависи от сезона.

Освен ако не е есен или зима, по-добре е да пропуснете брюкселското зеле според Рандал Брауд, главен готвач в Metropolitan Cafe в Далас, Тексас. Той каза: „Брюкселското зеле е есенно-зимен зеленчук и се сервира най-добре през тези сезони“.

Пържени калмари

Може би калмарите са сред най-популярните предястия, но готвачите не са особено впечатлени. Независимо от вариациите - пържени или с различен сос за потапяне, това отново е „не“ за главния готвач.

Професор Мери Кирнан обаче каза, че би поръчала това предястие в ресторант, защото не е нещо, което би направила у дома.

Охлюви

Не познавам много хора, които биха се възхитили от идеята да ядат охлюви, но това отдавна е деликатес. Деликатес или не, Кирнан казва, че охлювите не са за нея.

Кирнан каза, че „ядях ги в кулинарното училище и ги поръчвах от време на време след това“,” тя каза. “След известно време и след като научих повече за охлювите, просто реших, че не трябва да ям нещо, което не харесвам особено.”


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Готвач

    15 2 Отговор
    Аз бих ви препоръчал , в 17-те ресторанта на Последния Софеанец нищо да не поръчвате .

    Коментиран от #3, #8

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Пич

    7 2 Отговор
    Да включат и черния хайвер !
  • 5 !!!

    8 2 Отговор
    Не си поръчвайте супи, защото сервитьорите плюят в нея!
  • 6 Съдията Дред

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Ама нямате хубава шкембе чорба
  • 7 Вла

    15 0 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    И за какво да си ги поръчвам в ресторант с надценка, като мога да ги нарежа вкъщи, не се изисква готвене.
  • 8 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Готвач":

    По едно време бяха 23. Нещо си изостанал с инфото.