Last news in Fakti

9 Януари, 2024 07:48 4 110 7

Началото на втори сезон на сериала „Вина“ се радва на огромен зрителски интерес

  • сериал-
  • вина-
  • втори сезон-
  • бнт

Над 430 000 са гледали първи епизод на втория сезон на сериала

Излъчването на първи епизод от втори сезон на сериала на БНТ – „Вина“ – е гледано от 430 000 зрители в неделната вечер на 7 януари. Това го поставя на първо място в телевизионния ефир с аудиторен дял от 19,6% (целева група възраст 4+). Младата телевизионна аудитория също предпочете сериала на БНТ пред излъчваното програмно съдържание от останалите телевизии, като 18,9% от зрителите на възраст между 18 и 34 години избраха да гледат БНТ 1.

Преди многоочакваното начало на „Вина 2“, специално телевизионно предаване, излъчвано пряко в ефира на БНТ 1, събра звездите от актьорския състав и творческия екип на сериала начело с режисьора и креативен продуцент Виктор Божинов, изпълнителния продуцент Надежда Цветкова, сценаристите Ваня Николова, Нели Димитрова и Екатерина Николова, актьорите Владимир Зомбори, Елена Телбис, Михаил Билалов, Лилия Маравиля, Параскева Джукелова, Силвия Лулчева, Кристина Верославова, Димитър Селенски, Климентина Фърцова, Веселин Калановски, Дария Митушева, Роберт Янакиев и много др.

За да направиш успешен сериал, са необходими три съставки – звезден актьорски екип, фантастично добър режисьор и брилянтни сценаристи, заяви генералният директор на БНТ Емил Кошлуков по време на бляскавата премиера в Студио 1 на обществената телевизия.

Специални гости на събитието бяха министърът на земеделието и храните Кирил Вътев, министърът на културата Кръстю Кръстев и зам.-министърът на културата Амелия Гешева, както и директорът на Националния филмов център Петър Тодоров.

Епизодите от втория сезон на „Вина“ се излъчват всяка неделя от 21:00 ч. по БНТ 1.

Източник: novini.bg


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българин 777

    13 8 Отговор
    колко трябва да си зле за да гледаш български сериали по изцяло българските телевизии
  • 2 хачо

    11 9 Отговор
    Нанайси маро... Нищо по БНТ не е гледано от 200 000 души нагоре, с изключение на световното по футбол. И как пък ги изчислиха. Някаква уйдурма с проценти може, но другото и украса.
    Освен това българските сериали са посредствени като сценарий и игра.

    Коментиран от #5

  • 3 Някой

    6 2 Отговор
    Около 20% са гледали БНТ1, а какъв е процента на негледащите ТВ българи в този час? Да не се окаже, че най-много са негледащите, както най-много са негласуващите.
  • 4 Домашно вино

    9 3 Отговор
    Боза с претенции за елитарност. Изкуствен филм с германо-австрийски привкус - хубави картини от ландшафта, кокетни бутикови винари, герои над нещата, като виното им е хоби, разбира се вдовица на която мъжът е умрял навреме и всичко останало като четвърто поколение баровци с традиции от век и половина.... Да, ама НЕ!
  • 5 Някой

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "хачо":

    Посредствената игра идва от посредствени и некадърни актьори "звезди". А некадърните актьори идват от корупцията и шуробаджанащината.

    Направо съм бесен като започне да се говори за увеличаване на бюджета за култура и спорт, т.е. заплатите на некадърници на политически хранилки. Държавата трябва да дава парите за читалища, за зали, за места за масов спорт. А не за заплати на "елитни" спортисти или за параолимпийци. Важно е за всички хора да имат достъпни спортни съоръжения, а не 4 спортуваш българи да имаме 5-10 лични медали от олимпиада. Които струват ме знам си колко стотици милиони лева годишно на данъкоплатците.

    Защо няма "пазарна икономика" за култураджии(режисьори, актьор и, художници, музиканти) и спортисти. Така както има па,ама икономика и мизерни заплати за 70% обикновени българи.
    Да видим как се става "звезда наркоман" с 900 лева месечна заплата. И как хващат известен пияндурник да кара пиян автомобил за над 100 000 лева.
  • 6 Курцман

    4 3 Отговор
    Гледам и не вярвам. Не може да бъде чак толкова популярно бездарието /и халтурата у нас/. Такива смешни диалози, измъчени ситуации...Пародийни набедени "артисти"- позъори, на които говора е аха- аха дислексия. То не е мрънкане не е пъшкане, а всичкото е трагедия - "буря в чаша вода". Върхът беше сцената на "босовете" в калта...Потрисащо...Наказание за сетивата...
    Още една "златна малинка" за сценарий и режисура.
    Няма ли кой да каже, че "Царьт е гол".
  • 7 Тв критик

    2 3 Отговор
    Как разбраха ,чрез анкета ли . Не познавам някой да е харесал този сериал или някой друг . Аз не гледам бг сериали само от рекламата се вижда дали става или не . А това е изскустенни вдигане на рейтинг.