Last news in Fakti

10 Януари, 2024 16:15 1 699 4

Няколко съвета как да се грижите за кожените обувки в дъжд и сняг

  • кожени обувки-
  • дъжд-
  • сняг-
  • почистване

Ето кой е най-сигурният и ефективен начин да защитите ботушите си

Няколко съвета как да се грижите за кожените обувки в дъжд и сняг - 1
Снимка: Shutterstock

Дъждът, ледът, снегът, кишата, да не говорим за осолените тротоари и пътища, са голямо изпитание за всеки чифт обувки през зимните месеци. Но метеорологичните условия не трябва да ви спират да носите любимите си ботуши. Ето няколко съвета как да предпазите обувките си от снега и дъжда.

Най-сигурният и ефективен начин да защитите ботушите от сол, мръсотия и пясък е да намажете с течен парафин. Всъщност, всички професионални гъбички за почистване съдържат именно това. Внимавайте обаче с количеството, което използвате – ако прекалите има шанс да потъмните сериозно бежовите и кафеви ботуши.

Другият вариант да предпазите велурени и кожени обувки е да ги намажете с лосион за тяло, пише iwoman.bg. Разбира се, това няма да ги направи напълно водоустойчиви, но пък със сигурност ще има ефект.

Ако току-що се сте се прибрали отвън и сте видели, че обувките са ви мръсни, то можете да вземете чиста гъбичка и течен сапун. С тях лесно и бързо ще премахнете замърсяванията. При застояли петна нещата не са толкова лесни, но и за там има решение. Поръсете със сода за хляб, изчакайте едно денонощие, а след това почистете.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 УдоМача

    3 1 Отговор
    А можете да обуете върху ботушите разтеглив чорапогащник, тамън няма никакъв шанс да се подхлъзнете на лед. Добре изпитано народно средство!
  • 2 Зевс

    7 0 Отговор
    Няма по-добро средство за мазане от гъшата мас, не си правя майтап, с нея обувките не пропускат и капка.
  • 3 Одипеш

    4 0 Отговор
    Стоийте си вкъщи, когато вали сняг и дъжд.
  • 4 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 0 Отговор
    Ха-ха! Течният парафин ще напука кожените ви обувки с много хубава мрежа от пукнатини. Най-добре е да имате под ръка два чифта и докато едните обувки съхнат далеч от нагревателните уреди, да ходите с другите, но никога не ги мажете с течен парафин.