Last news in Fakti

22 Януари, 2024 17:15 3 520 37

Кои са "червените флагове" при връзка с по-възрастен мъж

  • червен флаг-
  • връзки-
  • по-възрастен мъж

Ето няколко неща, които трябва да имате предвид

Кои са "червените флагове" при връзка с по-възрастен мъж - 1
Снимка: Shutterstock

Ако обмисляте среща с по-възрастен мъж, може да сте чували някои предупредителни истории за потенциални червени флагове. Въпреки че е важно да сте наясно с потенциалните проблеми, не позволявайте на тези неща да ви изплашат! С правилното отношение и комуникация можете да се ориентирате и да се насладите на успешна връзка с по-възрастен мъж. Така че, преди да навлезете твърде дълбоко в тези отношения, не забравяйте да държите очите си отворени за някои от тези предупредителни знаци.

Ето няколко неща, които трябва да имате предвид, когато става въпрос за излизане с по-възрастен мъж.

1. Иска веднага да се ожени за вас

Когато по-възрастен мъж иска да се ожени за вас незабавно, това трябва да се разглежда като голям червен флаг.

Едно е да развиете силна връзка с някого и да се чувствате така, сякаш можете да прекарате цял живот заедно, но е друго да скочите направо в брак, без да отделите време да изградите истинска основа за тази връзка.

Може би по-възрастният мъж, с когото се виждате, търси бързо решение за самотата си и вижда вас като решение. Или може да се опитва да прикрие съмнителното си минало и да вижда брака като най-добрия начин да направи това.

Така или иначе, не се сблъсквайте с това твърде бързо, защото има много недостатъци да се омъжите за по-възрастен мъж.

2. Той е емоционално недостъпен

Излизате ли с по-възрастен мъж, който е емоционално недостъпен? Ако е така, това е абсолютно червен флаг!

Емоционално недостъпните мъже са трудни за опознаване и могат да бъдат трудни за обичане. Те често не разкриват чувствата си или не показват никакви емоции, което може да затрудни създаването на връзка.

В началото може да изглежда, че вашият партньор е идеалният "улов". Той може да е очарователен, харизматичен и внимателен, но ако млъкне, когато става дума за обсъждане на чувствата му, това е знак, че не е готов за нова връзка.

3. Синдром на Питър Пан

Ако излизате с по-възрастен мъж и той показва признаци на синдрома на Питър Пан, това определено трябва да ви притесни.

Синдромът на Питър Пан е състояние, при което възрастен човек никога не пораства истински, пише iwoman.bg. Той може да се държи детински, да бъде незрял, безотговорен и изключително егоистичен.

Той също така може да има затруднения при формирането на смислени взаимоотношения и да разчита на другите за емоционална подкрепа. Ако вашият по-възрастен мъж проявява някоя от тези черти, това определено е червен флаг. Това е знак, че той не е готов да поеме отговорностите, които идват със сериозна връзка. Той може да не е в състояние да осигури емоционална подкрепа, когато е необходимо, или дори да се справи с основните задачи от ежедневния живот.

4. Различни житейски планове

Случвало ли ви се е да се срещате с някой много по-възрастен от вас, само за да откриете, че не споделяте същите житейски планове? Ако е така, току-що сте се натъкнали на голям червен флаг!

Вярно е, че възрастта невинаги е равна на мъдрост, но когато става въпрос за среща с някой по-възрастен, важно е да сте сигурни, че житейските ви перспективи са съгласувани.

В противен случай може да се окажете в ситуация, в която постоянно сте в противоречие с половинката си – и това не са здравословни отношения.

Възрастовите разлики могат да създадат разделение в начина, по който и двамата виждате света, и ако връзката ви ще продължи, важно е да намерите начини да преодолеете тази разлика.

5. Той е критичен към вас

По-възрастните мъже често са по-критични към своите партньори, отколкото по-младите. Това не е непременно въпрос на възраст, а на зрялост: по-възрастните мъже имат повече опит и знаят какво търсят.

Една от основните причини е, че по-възрастните мъже са по-наясно със срещите. Те са виждали всичко това преди и са имали различни преживявания. В резултат на това са са по-придирчиви, когато става въпрос за това с кого излизат.

6. Той е прекалено контролиращ и има силно собственическо чувство

Собственическото чувство е добре, ако е в малки дози. Разбира се, може да изглежда като безобиден признак на привързаност, че той е прекалено загрижен за вас, но това може бързо да се превърне в нездравословна връзка, ако не бъде пресечено в зародиш.

Контролирането на поведението и притежанието могат да приемат много форми. Той може да се опита да диктува какво носите, с кого излизате или къде ходите. Също така може да е прекалено ревнив към вашето време и енергия, опитвайки се да монополизира всичко за себе си. Без значение колко много ви обича, човекът, с когото излизате, никога НЕ трябва да ви контролира.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Читател

    40 0 Отговор
    Ако излиза с много възрастен мъж, защото е мъжемелачка, златотърсачка или маниачка и той я забрави заради склероза? Червена линия ли е?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Млад левент

    17 4 Отговор
    Като прочетох заглавието и се разтреперих. Добре, че Мария Атанасова не е автор, иначе сърцето ми щеше да е разбито, че пише за по-възрастни мъже.
  • 5 Парите изглаждат всички

    29 1 Отговор
    проблеми и вдигат зелени, а не червени флагове!
  • 6 Що за нескопосан превод?

    36 6 Отговор
    Моля Ви, на български никой не използва подобни изрази. Не ни ги натрапвайте. Българите казваме "да ти светне лампичка" например, но никой не говори за флагове. Моля Ви, спрете да съсипвате прекрасния български език.
  • 7 Романтик

    21 0 Отговор
    Има една повест Старецът и мо(рето/мичето). Разказва се не за любовта или за страстта, а за главната героиня Мичето и как забогатяла по време на лятната си ваканция. Капиталистическа история. Напишете статия за повестта, моля.
  • 8 Галя

    14 11 Отговор
    Аз съм от София и съм на 13 и имам гадже на 20 ,което е колега на майка ми ,която е на 32 а тя спи с баща му ,който е на 42 кво да кажеме?

    Коментиран от #13, #16

  • 9 Сериозно към дамите

    16 0 Отговор
    Ако излизате с такъв мъж, не го пускайте в морето дори при бял флаг, какво остава за червен.
  • 10 Язе

    16 3 Отговор
    Ако има много пари червените линии не са проблем и силно избледняват.
  • 11 Експерт

    18 0 Отговор
    За синдром на Питър Пан не знам, но ако има синдром Не може да се завие сам! Сигурно е червен флаг
  • 12 ЛОМСКИ ЦИГАНИН

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "ГРЪКА АЛКЕОС":

    Червените са днешните суми либерали,които е-бат без да подбират младо или старо,куцо или кьораво.Мъжко или женски.И на животни налитат,особено самотните столични реститути си имат кучета за тази работа.
  • 13 Цъцъ

    12 1 Отговор

    До коментар #8 от "Галя":

    Ами кажете и за бабата, дядото, прабабата и прадядото, стана ми интересно🙄
  • 14 Дрът мъж

    9 2 Отговор
    Тез жени все с болни ръце-а уж млади... не го дига, егати и младите...
  • 15 Хасковски каунь

    14 1 Отговор
    Ако не му става - пурпурно червена ламба
  • 16 Българите

    16 1 Отговор

    До коментар #8 от "Галя":

    му викаме "циганска работа". А нещо бременност не планирате ли вече. Да не одъртее много бабата.
  • 17 Аз съм тъпо копеуе

    9 0 Отговор
    Вдигнат ли ти флага- значи си в засада.
  • 18 Скорпион

    25 1 Отговор
    Ако една жена ако почне да ви се оплаква от бивши партньори и почне да ви се прави на мн свестана е червен флаг, че не струва!
  • 19 Запознат

    5 2 Отговор
    Има много жени които са каба обаче искат внимание

    Коментиран от #36

  • 20 Гражданин

    8 2 Отговор
    Познавам хора с 10 г разлика и се обичаха, а набори са на различни посоко, град село. Но весело да става подвеждаща статия. Всичко е до възпитание, а кой не иска мъж кучетата са за тези цели, те затова, що им е дрипав мъж, поне по живково, една се бе заклещила с кучето си и мъжа й веднага се отзоваха в окръжен съд в бракоразводното с нея. Др. Дъдии, може ли да ми бъде уважен иска. Искам веднага и на минутата развод, с моята любима жена. Весело да става. Късмет на всички стари моми и момци. Моят един родител бе с 10 г по голям и перфектно си изживяха живота, за разлика от някои наборчета.
  • 21 Потрес

    3 9 Отговор
    Смешна работа, особенно когато са на курорт. Дедитата си боядисват оределите и оплешивели коси, че ги връзват даже. Издокарват се с дрешки за летни гларуси, които не им отиват на възрастта и изглеждат нелепо.Опитват се да купонясват с младото гадже вечерта, я на латино танци, я на пиано бар, но се задъхват. На плажа пък - още по- грозна гледка- изсулени, с тонове лой и сланина по корем, паласки...
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Хвърчилото от село

    8 4 Отговор
    Синдрома Питър Пан знае какво иска в кревата или в колата младото девойче и му го подава!
  • 24 Такаааа,

    17 2 Отговор
    Правило номер 1:Ако излизате с по възрастен,то задължително е той да е богат! 2: Ако е богат, всички други правила не важат! 3: Ако искаш да си независима жена,не излизай с богат мъж(млад или възрастен)!

    Коментиран от #25

  • 25 Палома бански старец

    7 4 Отговор

    До коментар #24 от "Такаааа,":

    Мен ме люля дядо на 76 години и то бая време 5 6 години яко плющене в пловдив

    Коментиран от #27

  • 26 Василка бански старец

    6 2 Отговор
    Палома, да ти кажа и мен бая немски дядовци ми пръснаха панаира с виагра
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ДОУТОЧНЯВАНЕ

    6 1 Отговор
    Всички тези качества са женски !!!!!!!!! Как така не се харесват на жените , а ? Мъжът все някога проглежда какво представляват жените , за съжаление когато премине заслепяването и наивността са преминали и годините . Никой никога не поучава мъжете какво представляват жените и техните деца ! Защото децата са били само на жените и само те ги отглеждали и се грижели за тях . Ами естетствено че при такъв правов ред и такова правосъдие мъжете ще са мнителни и ще се поучават от хитростта и подлосттта на жените ,особено на онези с деца .
  • 30 Порно

    11 2 Отговор
    Като съм с младо момиче, последното за което мисля е да се женя.
  • 31 Мъж

    10 3 Отговор
    Богат мъж като разбере какво точно представляват жените ще се откаже да се ожене во век и веков

    Коментиран от #32

  • 32 Мъж

    7 1 Отговор

    До коментар #31 от "Мъж":

    Ама като се каже во век и веков означава в буквалния смисъл, жената в днешно време е гнъсна подла използвачка и е ненужна никому
  • 33 123456

    3 0 Отговор
    онлайн курс по коурведжан
  • 34 дядо поп

    3 0 Отговор
    Всичко е лъжа и лицемерие , при такава връзка единствено е верен лафа: – "Дърт козел млада върба лющеше"!
  • 35 Ами да

    2 0 Отговор
    Колко хубаво, че се отнася само за възрастни!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.