Last news in Fakti

25 Януари, 2024 11:12 3 822 22

Пускат от затвора чудовището Фрицл, държал в плен и направил седем деца на дъщеря си ВИДЕО

  • йозеф фрицл-
  • австрия-
  • кръвосмешение-
  • дъщеря-
  • затвор

Австриецът вече има право на предсрочно освобождаване, тъй като е прекарал зад решетките 15 години от доживотната си присъда

Австриецът Йозеф Фрицл, който държа в плен дъщеря си, изнасилваше я и тя роди седем деца от него, бе освободен от затвора за психично болни, в който излежаваше доживотната си присъда, пише Дейли Мейл.

88-годишният вече Фрицл, който промени името си на Майрхоф, в опит да избегне физически атаки от други затворници, беше затворен през 2009 г., след като призна, че е изнасилил дъщеря си Елизабет и тя е родила седем деца от него.

Той я държа в плен в подземна тъмница в продължение на 24 години в едно от най-отвратителните и шокиращи престъпления, ставали в родната му Австрия.

Фрицл влезе в затвора за кръвосмешение, изнасилване, поробване, принуда и убийството по небрежност на новородения му син.

След съдебното изслушване днес, адвокатите на Фрицл казаха, че той ще бъде преместен от затвора за психично болни в обикновен затвор - първа стъпка към условното му освобождаване, за което той официално ще има право през март, когато ще е прекарал зад решетките 15 години.

Затворниците, за които се смята, че са готови за условно освобождаване, могат да бъдат освободени в зависимост от тяхното поведение, психическо и физическо състояние.

Фрицл многократно е искал да бъде освободен. Освен че страда от болестта на Алцхаймер, той също се казва, че е толкова слаб, че се нуждае от проходилка, за да се придвижва.

Аделхайд Кастнер, един от най-известните австрийски психиатри, каза, че Фрицл вече не е заплаха за обществото и няма да е в състояние да извърши никакви престъпления.

Дъщерята Елизабет не е имала никакъв контакт с баща си, откакто той влезе в затвора и живее под ново име в неизвестна част на Австрия, заедно с родените от баща си деца.

Елизабет изчезна през 1984 г. на 18-годишна възраст, след като Фрицл я упоил с парцал, напоен с етер, и я хвърлил в своя импровизиран подземен затвор.

Тя остана там до 26 април 2008 г., когато беше открита в тайната изба под семейния дом в Амщетен, Австрия.

Три от децата остават в плен с майка си, други три са отгледани от бащата и съпругата му Розмари, а още едно умира дни след раждането и Фрицл го изгаря в пещ.

Той беше арестуван през 2008 г. по подозрение в кръвосмешение, изнасилване, лишаване от свобода и убийство по небрежност, след като заведе Керстин, най-голямата дъщеря на Елизабет, в болницата.

Съпругата му Розмари никога не е била обвинявана и полицията бързо я освобождава след разпит през 2011 г.

Оказа се, че тя никога не е била допускана в мазето, където Елизабет е била затворена и не е знаела за престъпленията на съпруга си.

През март 2009 г. той се призна за виновен по всички обвинения и беше осъден на доживотен затвор.

Фрицл ще отговаря на условията за условно освобождаване тази година.

И това изглежда вероятно сега, след като нов психиатричен доклад за състоянието на ума му казва, че чудовището от мазето вече не е опасно.'

В единичната си килия Фрицл гледал много телевизия, отглеждал домати, пишел за живота си като електроинженер. Правел слънчеви бани през решетките и много гимнастика - държал на фигурата си и искал да доживее 100 години.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зевс

    60 2 Отговор
    Направо да го правят канцлер на Австрия, отговаря на всички нови европейски "ценности".

    Коментиран от #5

  • 2 Австрийците

    36 0 Отговор
    Винаги са били много страни хора
  • 3 Не и не

    37 3 Отговор
    Да идва към Булгаристан, този е завършен депутат за нашия парламент, най-малкото ще стане лидер на политическа партия!

    Коментиран от #13

  • 4 Браво!

    40 2 Отговор
    Истински демократ и евроатлантик!
  • 5 По точно

    8 29 Отговор

    До коментар #1 от "Зевс":

    Става и за президент на Русия.
  • 6 Исторически парк

    25 0 Отговор
    В цяла Европа дават мижави присъди
  • 7 Ивелин Михайлов

    24 2 Отговор
    ИСТИНСКИ ЕВРОАТЛАНТИК!
  • 8 Програмист

    26 0 Отговор
    Смятай бил си 15 години в затвора излизаш навън и гледаш само некви джендъри около теб и почваш да искаш да се върнеш
  • 9 Дии

    25 0 Отговор
    австрийците да бъдат незабавно изгонени от Шенген. От тях само лъжи и мизерии. Лъжат че Хитлер е немец, а Моцарт австриец.
  • 10 И ся

    23 0 Отговор
    тез деца от дъщеря му кви му се явяват? Европейския съд да излезе с тълкувание, а ЕК с мнение по казуса.
  • 11 Сапунка

    29 1 Отговор
    7 деца родила дъщеря му и никой не разбрал за какво иде реч! Айдееее
  • 12 гост

    16 0 Отговор
    Що за демокрация и европейски ценности са това
  • 13 Тупан техно

    13 0 Отговор

    До коментар #3 от "Не и не":

    Ти маани, ами и бая гласове ще му вземе партията, като гледам в какви тотални дебили се е превърнало българското стадо!
  • 14 австрийците

    3 10 Отговор
    са руzслямисти

    Коментиран от #17, #20

  • 15 е на тези години

    2 0 Отговор
    ще си умре у дома . За него и други австрийци почти нищо няма да има в бюджета . сега нато да взема . нужди има . горят старци , катастрофират , няма нови коли, големи пенсии по 40-50 000 лева на тия дебели цени . нато иска сега . врагове няма ама бла бла бла бла пари пари и изкукуряса . зелиски като се гръмне и ще има мир . нато да не седи близо до руската федерация . ким ще ги думне, а арабите ще ги вземат заложници през тихата трета световна . хахахахаха хусите целят флотовете цял ден , в газа хамас си стреля по изрел . нормално бе .
  • 16 Малий

    18 0 Отговор
    И тия не ни пускат в Шенген...Ама и ние що се напъваме?!?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Иво М инджев

    4 1 Отговор
    Ти ли си?
  • 19 Ми,да

    9 0 Отговор
    Преценили са,че вече не може да прави деца...
  • 20 австрийците

    8 1 Отговор

    До коментар #14 от "австрийците":

    са баш европейци мизepникo,е това сте eвpoджeндeрcката пaплaч, извepги. Виж например половo неутралните детски градини в Швеция дето унищожават децата.
    Моментално излизане от Eвpoджeндepcкия Халифат (ЕС) и разграничаване от типичните евроаатлантически ценности изповядвани от тоя фpиц от статията!
  • 21 Механик

    11 0 Отговор
    Австрийски прочит на "американски психар".
    Да отнемеш 24 години от живота на човек, да го държиш като скот в клетка, да го насилваш, да го унищожиш като човешко същество и при това товае собствената ти дъщеря.... Нямам думи. Тоя заслужава много бавна и много мъчителна смърт, а не освобождаване.
    Пак повтарям- много бавна и много мъчителна смърт.
  • 22 Роза

    3 1 Отговор
    Този щом е на 88 години и има Алцхаймер-отпиши го!Нищо не става вече от него!Така и ще си умре като куче,и се съмнявам,дали някой ще се наеме да се грижи за него,докато умре!На кучето-кучешка смърт!