Last news in Fakti

25 Януари, 2024 16:28 2 795 7

Тези неща в дома го карат да изглежда занемарен и беден

  • стари мебели-
  • вехтории-
  • изхабяване-
  • дом-
  • интериор-
  • обзавеждане

Не дръжте в дома си напукани съдове, избелели и вехти чаршафи

Тези неща в дома го карат да изглежда занемарен и беден - 1
Снимка: Shutterstock

Не случайно хората казват, че домът разкрива що за човек сте. Едно жилище може да разкаже за вас много повече, отколкото можете да си представите. Именно заради това е изключително важно най-вече то да е чисто и подредено.

Има и няколко елемента, които могат да развалят буквално целия ви интериор. Може да си мислите, че тези вещи придават чар и уют на дома ви, но всъщност може да се окаже, че те всъщност издават, че сте бедни и заседнали в миналото, пише jenata.blitz.bg.

  • 1. Големи огледала и мебели с огледални повърхности

Професионалистите и интериорни дизайнери твърдят, че огромните огледала в дома говорят за лош вкус и изглеждат по-скоро вулгарно във всеки един смисъл на думата.

Огледалото на тавана в спалнята е отвратително решение. Подобно е и това гардерoбът ви да е изцяло с огледални врати. Тези мебели са много непрактични, а повърхността трябва непрекъснато да се почиства от прах и следи от пръсти.

  • 2. Спално бельо от сатен

На кого му хрумна идеята, че спалното бельо от сатен е знак за лукс? Всъщност всички експерти твърдят в един глас, че наистина богатите хора никога няма да покрият леглото си с такова нещо и ще предпочетат качествени завивки от памук. Коприната също е чудесен избор, а и говори за големи възможности.

  • 3. Купища плюшени играчки

Не забравяйте, че плюшените играчки са разрешени, само ако има деца. И то до определена възраст. Леглото дори и на тийнейджър, обсипано с мечета, не говори никак добре. Да не говорим, че те допълнително събират прах и могат да доведат до различни заболявания и алергии.

  • 4. Фалшификати на известни картини

Така въобще не изглеждате като ценители, а даже точно обратното. Друго много важно нещо е, каквато и картина да имате в дома си, тя да е поставена в хубава, красива и скъпа рамка.

  • 5. Изобилие от декоративни възглавнички

Те естествено може да съществуват и да са част от интериора ви, но трябва да внимавате с количеството им. На диваните този аксесоар може да изглежда добре, но на леглото са като стари и вехти, чакащи нафталина. Това отдавна не е модерно.

  • 6. Избелял текстил

Колкото и да ви харесва тапицерията на дивана, тя се износва и трябва да смените - или нея, или него. Това прави мебелта да изглежда вехта, а вас бедни. Това важи и за щампи, които са били на мода преди няколко години.

  • 7. Напукана посуда

Това освен, че носи лош късмет, изглежда изключително лошо в очите на всеки гост. Важно е да имате здрава и чиста посуда, дори и да не е скъпа. В днешно време могат да се намерят много красиви и бюджетни варианти.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сила

    32 6 Отговор
    Дръжте в дома си кюлчета злато, пачки по 500 евро и 21 годишно Чивас Регал....... Плюс бяла спалня и бял огледален гардероб ще изглеждате като министър председател на Южно Американска кокаинова държавица
  • 2 Малииии..

    24 0 Отговор
    Сега, като изхвърля всичко, което прочетох, ще съм с 200 000 евра назад. Значи сатенът от естествена коприна е по-неглеже от памука. Ами що е 20 пъти по-скъп? Яд ме е и за двете големи сребърни огледала. Ама ко да прая, хвърлям ги. Пък за картините - добре че прочетох. Мислех, че се казват репродукции, а то били фалшификати. Само че тях няма да ги хвърлям. Ще продам 2 - 3 и с парите ще си купя 2 -- 3 тона много скъпи рамки, да гледат всички колко съм богат. Оооох .. и напуканата посуда. Отидоха ми венецианските сервизи. Не . И тях ще продам и с парите ще си купя новички, от "всичко по 1 лев...

    Коментиран от #6

  • 3 Сатана Z

    13 1 Отговор
    Мара е права за сатенените чаршафи.Много са хлъзгави при е-бане!
  • 4 Идън

    8 0 Отговор
    Коприненият сатен е капризен и се хлъзга. Има памучен фин сатен- колкото повече го переш- става по хубав. Кориненият излъчва студенина и го свързвам с ковчезите. Памучният създава уют и мекота.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Сребърните огледала

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Малииии..":

    предпазват от вируси,сложете си повече и в банята и в антрето,може и трикрили за да се огледате добре сам и да не ставате за смях,като излезете от дома си.
  • 7 Фън Шуй

    5 1 Отговор
    Това, което кара домът да изглежда занемарен и беден е този, който живее там.