Last news in Fakti

1 Февруари, 2024 07:40 802 1

Единствената картина, нарисувана от "Бийтълс", се продава на търг

  • бийтълс-
  • картина-
  • на търг

Платното на четиримата музиканти е създадено по време на турнето им в Япония

Единствената картина, нарисувана от "Бийтълс", се продава на търг - 1
Снимкa: Shutterstock

Единствената картина, нарисувана от "Бийтълс", ще бъде продадена на търг, предаде BBC, цитирани от NOVA.

Платното на четиримата музиканти е създадено по време на турнето им в Япония. След като групата слиза на токийското летище "Ханеда" на 29 юни 1966 г., Ринго, Пол, Джон и Джордж се отправят към хотела си.

Заради смъртни заплахи от местни националисти те са принудени да прекарат цялото време затворени там.

В стаята им е имало множество подаръци, сред които и материали за рисуване. За да запълни времето си, ливърпулската четворка решава да постави лист фина японска хартия на масата и да нарисува жена.

Почти шест десетилетия по-късно картината вече се продава, а върху нея са и четирите подписа на легендарните британци. Те са поставени в средата на платното, където в онзи момент в хотелската стая е била поставена лампата.

Картината е с размери 54,6 х 78,8 см и ще бъде продадена в "Кристис" в Ню Йорк на 1 февруари. Тя е оценена на стойност между 400 000 и 600 000 долара.

Сред другите артикули, които ще участват в търга, са плетена жилетка, принадлежала на Джанис Джоплин и китарата "Gretsch" на Елвис Пресли от резиденцията му в Лас Вегас през 1969 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Васко Делчев

    2 4 Отговор
    Тези са абсолютни бездарници, една провинциална група, която е умишлено издигната в култ и наложена на света като прогрес и просперитет. Четете книгата "Комитетът 300" на Джон Коулман ( работил за МИ 6, анализатор по международни отношения).