Last news in Fakti

7 Февруари, 2024 07:29 1 884 10

Българка стана звезда в "Гласът на Колумбия"

  • гласът на колумбия-
  • певица-
  • българка-
  • лина мария гомес витанова

Момичето изпълни на сцената в Богота акапелно „Хубава си, моя горо“

11-годишно българче стана звезда в Колумбия, след като премина „слепите прослушвания“ в детския вариант на тамошния формат на „Гласът“ и се класира за музикалните дуели. Петокласничката Лина Мария Гомес Витанова спечели през уикенда сърцата и на менторите, и на публиката с взривяващо изпълнение на Diamonds, което я изстреля в отбора на легендарния колумбийски певец и носител на Латино Грами за поп албум – Андрес Сепеда.

Уникалното вокално изпълнение на малката Лина накара Сепеда да натисне бутона, за да обърне стола си и да ѝ каже: „Впечатляваща си, много си интересна и гласът ти е много специален“.

Тя самата пък разказа на менторите – Андрес Сепеда, мексиканският певец Алекс Синтек и Грейси Редон, че идва от България специално за конкурса. И изпълни на сцената в Богота акапелно „Хубава си, моя горо“.

Лина е дете от смесен брак - майка ѝ е българка, а баща ѝ колумбиец. Занимава с пеене от 5-6 години, като музикален педагог у нас ѝ е една от участничките в „Гласът на България“ през 2021 г. – кипърката Натаса Андреу.

За да стигне до сцената на „Гласът на Колумбия“ успява да пребори конкуренция от 17 000 деца. Толкова са кандидатите, допуснати до първичните онлайн кастинги. Колумбия е една от страните, в които има и детски формат на „Гласът“, даващ възможност и на малките таланти, нямащи още 16 години, да се изявят на сцената. Именно затова и праща демо версия на свое изпълнение там. Така, на 12 октомври миналата година, тя и семейството ѝ научават радостната вест, че е била избрана сред хилядите желаещи за участие в онлайн кастинг, пише standartnews.com.

Ситото на онлайн кастингите успяват да преминат общо 168 деца, които са избрани да участват в т.нар. „слепи прослушвания“. Именно на тях менторите решават кой да продължи само, слушайки гласовете на кандидатите. Без да ги виждат. До следващия етап – музикалните дуели, са допуснати половината – 90.

„Слепите прослушвания“ бяха излъчени по колумбийската телевизия този уикенд и благодарение на таланта си 11-годишната българка продължава напред. В преследване на мечтата си. А както самата тя сподели от сцената в Богота: „Искам да кажа на всички да следват мечтите си!“.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Загрижен

    2 6 Отговор
    Ако имахме работеща държава тази българка щеше да е престъпника от Банкя, Шиши, агент Меди и т.н. със сменен пол, укриващи се от българския съд и прокуратура, търсени за хилядите им престъпление срещу българите и държавата ни!!!
    Мечти...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гост

    4 2 Отговор
    Е дайте видео де?!

    Коментиран от #4

  • 4 оФчара

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Епа напиши и името в тубата и гледай.

    Коментиран от #6

  • 5 Пародия

    4 5 Отговор
    Това някаква шега ли е? То немите пеят по-добре.
  • 6 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "оФчара":

    Е па като рекламират лекия жанр, веднага слагат линка към тубата, та за тва, явно си има приоритети!
  • 7 Гост

    3 3 Отговор
    Нищо особенно като глас и прилича на латинос .
  • 8 ....да следват мечтите си

    2 4 Отговор
    А мечтите й са............? Така му е втълпено от родителите и ако евентуално изплува на световна сцена, следват наркотиците като задължително присъствие и оттам нататък само Бог знае.
  • 9 Аз да кажа

    4 2 Отговор
    Браво на детето. Жалко за тук коментиращите бедни душици които пишат неща не по темата, негативното им перо не намясто а учудващо защо модератора допуска това?

    Коментиран от #10

  • 10 И аз да кажа

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Аз да кажа":

    Браво на родителите, които погубват децата си заради собствените си амбиции. След време ще разберат колко ще им струва фалшивата "световна слава".