Last news in Fakti

5 Април, 2024 14:56 1 288 2

Вече започна работата по "Дюн: Трета част"

  • дюн-
  • дюн: трета част-
  • дюн 3-
  • дюн 2-
  • адаптация-
  • научна фантастика

Съобщава се, че е започнала работата по сценария на третата част от франчайза

Вече започна работата по "Дюн: Трета част" - 1
Снимка: Shutterstock

Третата част на "Дюн" е официално в процес на разработка след успеха на първите два филма от научнофантастичния франчайз.

Филмът ще бъде адаптация на втората книга на Франк Хърбърт „Месията на Дюн“ и ще бъде разработен от Legendary Pictures.

Режисирани от Дени Вилньов, първите два филма за Дюн с участието на Тимъти Шаламе и Зендая получиха одобрението на критиката при излизането си, а "Дюн: Втора част" събра над 631 млн. долара в световен мащаб, което го превърна в най-печелившия филм за 2024 г.

Според нов доклад на Deadline, работата по сценария за "Дюн: Трета част" е започнал, като режисьорът също така разкрива, че адаптацията на нехудожествената книга "Ядрена война: сценарий" ще бъде следващият му проект след третата част от франчайза за Дюн.

Въпреки че е влязъл в процес на разработка, филмът все още не е получил официална зелена светлина от Warner Bros. Вилньов беше предпазлив, когато обсъждаше възможността за продължение, наричайки сценария “едва ли не ембрион” по време на премиерния уикенд на "Дюн: Част втора".

По-късно той призна, че би направил филма само ако “ще бъде по-добър от втората част”, което ще бъде висока летва за преодоляване, след като някои рецензии възхваляват филма като един от най-добрите научнофантастични трилъри на всички времена.

"Дюн: Част втора" се очаква да последва успеха на първия филм по време на наградния сезон през 2025 г., след като "Дюн: Част първа" получи 10 номинации за Оскар, като спечели шест.

Поредицата "Дюн", която е адаптация на бестселърите на Франк Хърбърт, проследява Пол Атреидис (Шаламе) в момент, в който семейството му е хвърлено във война за негостоприемната пустинна планета Аракис.

В "Дюн: Част втора" Династията на Атреидите е паднала и Пол трябва да потърси убежище при свободните хора и техния водач Стилгар (Хавиер Бардем).

Актьорският състав включва още Зендая в ролята на Чани, Ребека Фъргюсън в ролята на лейди Джесика, Флорънс Пю в ролята на принцеса Ирулан и Остин Бътлър в ролята на Фейд-Рота Харконен.

Аня Тейлър-Джой се появява като Алая Атреиди, по-малката сестра на Пол, в "Дюн: Част втора", което доведе до спекулации от страна на феновете, че тя ще играе по-голяма роля в следващата част на научнофантастичния епос.

Филмите са подложени на известни критики, като някои твърдят, че поредицата си присвоява ислямски и близкоизточни тропи.

Франчайзът е третата адаптация на романите за Дюн, след филма на Дейвид Линч от 1984 г. и телевизионния минисериал на Джон Харисън от 2000 г.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 хдфх

    1 1 Отговор
    "Дюн: Втора част" събра над 631 млн. долара в световен мащаб, което го превърна в най-печелившия филм за 2024 г.-да ама не