3 Февруари, 2014 13:20 1 243 0

Уди Алън отхвърли обвинения в блудство

  • уди алън-
  • дилън фароу-
  • обвинения-
  • сексуално посегателство

Осиновената дъщеря на режисьора го обвини, че я е малтретирал сексуално когато била на 7 г.

Режисьорът Уди Алън отхвърли обвиненията в сексуално посегателство, които осиновената му дъщеря отправи към него, определяйки ги като „неверни и позорни". Това съобщи прес агентът на звездата Лесли Дартс.

В отворено писмо, публикувано в събота, Дилън Фароу обвинява доведения си баща, че блудствал с нея в "мрачно, подобно на килер, таванско помещение" когато била на седем години, съобщава Би Би Си.

Подобни обвинения срещу носителя на няколко награди „Оскар“ се появиха преди повече от 20 години, когато режисьорът приключи връзката си с Миа Фароу, майка на Дилън, която в момента подновява обвиненията.

Агентът на Алън заяви, че режисьорът съвсем скоро лично ще даде становището си по случая. Дартс изтъкна, че "задълбочено разследване е проведено от служебно назначени независими експерти", когато обвиненията са се появили за първи път.

"Експертите решиха, че няма сигурни доказателства за блудство, че Далън Фароу е неспособна да прави разлика между фантазия и реалност, и че Далън Фароу най-вероятно е  била подстрекавана да говори тези неща от майка си - Миа Фароу", продължава още г-жа Дартс.

Уди Алън бе обвиняван от майката на Дилън, че е изфабрикувал обвиненията след тяхната широко популяризирана раздяла през 1992 г. и винаги е твърдял, че е невинен.

В онзи момент група от психолози, назначена от американските прокурори и полиция бе стигнала до заключението, че Дилън не е била насилвана. Въпреки това случаят предизвиква доста спорове и полемики, когато прокурорът по-късно заяви, че е имало "основателна причина" за зареждането на г-н Алън, но той избрал да не го прави, за да предпази детето.

В писмото на Дилън, публикувано на сайта на вестник „Ню Йорк Таймс“, тя разказва инцидент, в който, Алън "ми каза да легна по корем и да си играя с електрическия влак в стаята на брат ми. После сексуално злоупотреби с мен".

Дилън, която сега е на 28 г. и живее във Флорида под различно име, заяви, че е  развила хранително разстройство и склонност към самонараняване след злоупотребата.

Младата жена решила да прекрати 20 годишното си мълчание когато последният филм на Уди Алън, „Син жасмин“ (Blue Jasmine), бе номиниран за Оскар миналата седмица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА