Last news in Fakti

10 Февруари, 2014 13:40 2 456 0

Холивуд удължава краката на актрисите с "дигитална хирургия"

  • холивуд-
  • филми-
  • цифрова хирургия-
  • дигитална хирургия

Новият метод позволява звездите да изглеждат значително по-високи и по-слаби на екрана

Създателите на холивудските филми използват особена техника, която позволява на актрисите да изглеждат на екрана значително по-слаби и по-високи, отколкото са в живота, съобщава „Дейли Мейл“. Тази операция, наречена „цифрова хирургия“, е кинематографичен аналог на програмата Photoshop и се прилага в много филми и тв шоута.

Източник от компанията Hoax Films съобщава на британското издание, че с помощта на дигиталната хирургия дори се променят линиите на тялото на звездите, а от лицата им се „изчистват“ бръчките и дефектите.

За съществуването на подобна техника журналистите започнаха да подозират след документален филм за шоуто на Бритни Спиърс в Лас Вегас, в който 32-годишната певица и майка на две деца изглежда доста по-изящна, отколкото в действителност, и със 7,5 см по-висока от естествения си ръст.

Компанията Lola Visual Effects, участвала в създаването на ленти като „Вълкът от Уолстрийт“ и „Тайният живот на Уолтър Мити“, също използвала тази техника, която действала като „криво огледало“, изтъняващо и удължаващо обекта.

Журналистическото разследване започва, след като австралийски блогър отбелязва, че актрисата Марго Роби изглежда нереално дългокрака в ключова сцена от „Вълкът от Уолстрийт“, в която тя отблъсква с крак съпруга си (героя на Леонардо ди Каприо).

„Дейли Мейл“ пише, че самата 23-годишна актриса е изразила неодобрение във връзка с използването на подобни методи, които оказват натиск върху жените да се стремят към нереалистични идеали за красота.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА