25 Юни, 2024 14:16 1 573 5

Принцеса Ан частично е загубила паметта си след инцидента

  • принцеса ан-
  • кралско семейство-
  • инциден-
  • мозъчно състресение-
  • загуба на памет

Сестрата на крал Чарлз Трети е с мозъчно сътресение

Принцеса Ан частично е загубила паметта си след инцидента - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Сестрата на британския крал Чарлз Трети, принцеса Ан, частично е загубала на паметта в резултат на мозъчно сътресение, което е получила след инцидент в Гетскомб парк, Западна Англия, писа в. „Дейли телеграф“, цитиран от БТА.

Подробности за случилото се край дома ѝ не се разкриват. Според информация на лекарите, цитирани от изданието, естеството на нараняването на единствената дъщеря на кралица Елизабет Втора (1926-2022) предполага, че то може да е получено по време на яздене на кон. Това се е случило по време на разходка на принцеса Ан край резиденцията ѝ.

Според „Дейли телеграф“ 73-годишната сестра на Чарлз Трети не може да си спомни какво точно се е случило. Загубата на паметта вероятно е временна, пише изданието. Сестрата на монарха остава хоспитализирана в болница „Саутмийд“ в покрайнините на Бристол и се очаква да бъде изписана по-късно тази седмица.

Принцеса Ан още от дете много обича конната езда. През 1976 г. тя става първият член на британското кралско семейство, който участва в Олимпийските игри в Монреал, припомня "Дейли телеграф".

След като крал Чарлз III и принцеса Кейт бяха диагностицирани с рак по-рано тази година, тя пое по-голяма част от официалните задължения на членовете на кралското семейство.

Всички събития с нейно участие за тази седмица са отложени.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 анон

    3 1 Отговор
    губят й й се няколко стотина милиона, сега ще си ги иска
  • 2 урко

    0 1 Отговор
    Айде сега и оправдания...тя и преди това вероятно не е била съвсем с акъла си, ако се е качила да язди кон на 73 годишна възраст.
  • 3 Павел пенев

    3 1 Отговор
    Няма ли край родословието на тези кърлежи плъзнали в Европа? И от България вече не можем да ги изгоним. Докараха и кокалите на Фердинанд-ликвидатора на нашата държава. Гнусни и нагли нищожества.
  • 4 Дедо

    0 0 Отговор
    Удобно, много удобно извинение. Тая си е била изкуфяла, аме сега паднала и си разстрела нещо дето липсва.
  • 5 котьо

    0 0 Отговор
    Чи то кво останало ва