Last news in Fakti

5 Юли, 2024 08:31 917 0

Наша театрална легенда се пребива на сцената в пиеса на Джером К. Джером

  • елена снежина-
  • театър-
  • актриса

Кракът на Елена Снежина се заплита в електрическа жица

Наша театрална легенда се пребива на сцената в пиеса на Джером К. Джером - 1
Снимка: БНР

Елена Снежина е голяма българска драматична актриса. Името е всъщност артистичен псевдоним на Елена Янкова Кирчева, родена на 14 март 1881 г. в Карлово, припомня NOVA.

Учи театрално изкуство в Московския художествен театър при руските режисьори и театрални педагози Константин Станиславски и Владимир Немирович-Данченко.

Докато играе Мис Хобс в пиесата на Джером К. Джером, кракът ѝ се заплита в електрическа жица и тя пада на сцената. Млякото се плисва, каната се счупва на парчета. В актрисата припламва яд и срам, но бързо се съвзема. Скача и отронва извън думите на ролята си: „Тъй ти се пада, мляко ще ме караш да ти варя!“ През това време събира счупените стъкла, намира бързо кърпа и подсушава разлятото. Публиката се смее и ръкопляска. Така започва да ѝ се носи славата, че дори да падне на сцената, успява да накара публиката да повярва, че е част от сюжета и да го изиграе перфектно.

От 1989 година нейното име носи самодейният театър към читалище „Васил Левски“ в родния ѝ град Карлово.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА