7 Юли, 2024 06:56 1 922 5

Започна фестивалът "Сан Фермин" в Памплона ВИДЕО

  • фестивал-
  • памплона-
  • испания

Основната атракция остава пускането на бикове всяка сутрин в осем часа сутринта

Фестивалът "Сан Фермин" започна в Памплона, Испания, съобщи АФП, цитирана от NOVA.

Хиляди хора се събраха по обяд с викове "Да живее Сан Фермин".

Празниците, които съществуват още от Средновековието, са повод за концерти, религиозни шествия, фойерверки. Основната атракция остава пускането на бикове всяка сутрин в осем часа сутринта. Първото пускане е насрочено за неделя. Стотици хора, търсещи силни емоции, тичат по улиците на Памплона на около 850 м пред шест бика.

Състезанието завършва на градската арена за корида, по време на която шестте бика трябва да бъдат умъртвени.

Всяка година се регистрират десетки наранявания и дори смъртни случаи. Последният смъртен случай беше през 2009 г., когато 27-годишен испанец беше прободен от бик. От 1911 г., когато започват да се събират данни за случилото се по празниците, са загинали най-малко 16 участници.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кайчо

    7 9 Отговор
    Малоумници и защо трябва да убиват нещастни те животинки
  • 2 Коиловци брадърс

    4 7 Отговор
    Испанците са доказани малоумници.
  • 3 ИВАН

    2 0 Отговор
    А другаде пък се замеряха с тонове домати - това измислили

    Коментиран от #4

  • 4 мдаа

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "ИВАН":

    Много кетчуп можеше да стане от тях. Трябва да го заменят с търкаляне на тикви по калдаръм.
  • 5 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 3 Отговор
    Българите може да сме все още бедни и прости , но не сме диваци и варвари, като онези нации, които ИЗЛАПАХА своята природа и в частност мечките. Пораженията от безумието в Белица, са както върху мечките, така и върху Българщината. Разумното отношение към мечкарството включва, ветеринарно обслужване, фолклорни фестивали и конкурси и т. н.,а не мечкарите да са гонени от всякъде. Мечкарството е свързващото ни звено с дивата природа, различно от ПУШКАТА. Цялото европейско лицемерие и простотия лъсва, ако се направи съпоставка с коридата. Обаче Испания не е България и не може и въпрос да става, да се прекрати убиването, на млади бикове, само заради сеира и кефа на тълпата.