10 Юли, 2024 09:18 1 020 5

Психотерапевт: Игнорирайте напълно работата, шефовете и колегите си през лятната отпуска

  • ваканция-
  • отпуска-
  • почивка-
  • лято

По-добре няколко къси ваканции през годината, отколкото една дълга лятото, съветва експертът

Отиването на почивка през лятото не означава непременно, че ще си починете качествено. Необходимостта от прекъсване на работата в определени периоди от годината е оценена от психотерапевта и експерт от лабораторията Hemotest Сергей Кузнецов, съобщава Известия.

Според Кузнецов работещите са свикнали с лятната отпуска още от училищните ваканции. За тялото обаче е важен процесът на почивка, а не времето на годината. Ако човек иска да се отпусне през лятото, но няма такава възможност, струва си да се определи какво конкретно го привлича към такава ваканция.

Експертът отбеляза, че дори кратка почивка от пет до шест дни ще има положителен ефект върху вашето физическо и психическо състояние. Вместо дълга почивка веднъж годишно, той посъветва да се правят по-кратки почивки по-често. „Важно е през този период от време да не се въвличате в работните процеси и да не участвате в обсъждането на служебни въпроси, дори и дистанционно, по искане на колеги и работодатели, в противен случай положителният ефект от почивката значително ще намалее“, подчерта Кузнецов.

По време на ваканцията е препоръчително да релаксирате физически и да подсилите имунната си система. Мускулни, дихателни или умствени техники за релаксация ще помогнат. Освен това трябва да спите достатъчно, да се разхождате, да се храните балансирано и да премахнете стреса. Отказът от рутината в полза на любимите ви хобита ще се отрази добре на състоянието ви.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    3 2 Отговор
    Само дето, ако игнорираш напълно шефовете после може да няма какво друго да игнорираш.
  • 2 Ккккк

    3 0 Отговор
    По добре направете работната седмица 4 дневна и готово.
  • 3 Аз съм

    5 0 Отговор
    игнорирал напълно работата, шефовете и колегите още на работното си място.
    Така че няма проблем.
  • 4 Хедонистът

    1 0 Отговор
    Отдавам се на Масажи и туй-онуй
  • 5 Бездомен самоед

    2 0 Отговор
    Пробвайте да изключите телефона си. След почивката ще сте клиент на Бюро по труда и ще се редите с циганите на опашка да се подписвате като бандит в полицията.