10 Юли, 2024 15:58 1 177 1

Професионален гримьор посочи грешките в грима, които състаряват с 10 години

  • грим-
  • гримьор-
  • състарява-
  • състаряване-
  • младежки вид-
  • кожа-
  • грижа за кожата

Много жени допускат тези грешки и без да осъзнават се състаряват, споделя гримьорът

Професионален гримьор посочи грешките в грима, които състаряват с 10 години - 1
Снимка: Shutterstock

Професионалистът в грима Уейн Гос, който има четири милиона последователи в YouTube, разкри трите най-често срещани грешки в грима, които могат да ви състарят. Добрата новина е, че поправянето на грешките не е трудно.

Гос, който има и собствен бизнес за продукти за грим, предупреждава, че много от нас правят една и съща често срещана грешка. И вместо да ни накара да изглеждаме по-млади, тя всъщност прави обратното и прави бръчките ни още по-видими

Той обяснява: "Повечето от нас използват грим, за да подобрят външния си вид или дори да скрият някои от бръчките, които сме натрупали през годините. Поради някои грешки обаче гримът, който използваме, всъщност може да има обратен ефект." Според него тези грешки могат да добавят до 10 години към възрастта ни.

Затова ето три неща, които трябва да избягвате, ако искате да запазите младежкия вид на лицето си, според експерта.

1. Сенките за очи

Уейн Гос призовава хората да внимават какви сенки за очи използват, като ги моли, ако е възможно, да избягват използването на металически сенки за очи. Той предлага: "Вместо това изберете матови. Матовите обикновено работят най-добре, тъй като не привличат вниманието към набръчканите зони или гънките.

Пудрата също така е по-лесна за нанасяне върху кремовете, особено тъй като е по-лесна за разнасяне с помощта на качествена четка. Никога не разнасяйте сенки за очи с пръст - качествените четки са направени с цел да се разнасят добре дори при по-увиснали клепачи или бръчки.

2. Коректор и фон дьо тен

Откриването на подходящия нюанс за цвета на кожата ви е от решаващо значение. Това е така, защото макар някои хора да си мислят, че всеки светъл нюанс ще помогне за изсветляването на зоната под очите ви, той може да има обратен ефект.

Гос казва: “Като цяло хората могат да използват твърде светъл коректор около очите, което може да добави години към лицето, така че е много важно да изберете цвят, който да подхожда на тена на кожата ви. Кремообразният коректор винаги е препоръчителен пред течния, а аз бих препоръчала да нанесете малко върху вътрешния ъгъл на окото, тъй като това е единствената част от окото, която не се "мачка"."

3. Основа за грим

Напълно естествено е, че с напредването на възрастта кожата ни не е толкова млада, колкото ни се иска. Губим не само колаген, но и хидратация. Гос обяснява: "С напредването на възрастта кожата ни естествено става по-суха, ето защо хидратиращите съставки са толкова важни с напредването на възрастта.

Търсете гримове със съставки като хиалуронова киселина, както когато си купувате гримове, така и грижа за кожата, за да сте сигурни, че продуктите ви поддържат кожата ви хидратирана."

Той добавя, че преди да нанесете каквото и да било, трябва да се уверите, че имате добра основа, като казва: "Преди да започнете да нанасяте каквото и да било върху лицето си, уверете се, че сте нанесли силен овлажнител, за да гарантирате, че кожата ви ще остане хидратирана.

Използвайте добър праймер, преди да започнете да нанасяте грима си, за да сте сигурни, че той ще действа като бариера между кожата и грима, за да помогне на грима да остане на правилните места през целия ден, а няма да се събере само във фините линии.”


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 грешка № 4

    7 0 Отговор
    Не си правете устата двойно по-голяма като чалга певачките! Винаги си личи и стои грозно.