12 Юли, 2024 08:08 2 425 16

Щедрият Безос плати 100 хиляди евро за вечеря в турски курорт

  • джеф безос-
  • турция-
  • вечеря

Милиардерът пристигна с яхта и годеница в Бодрум

Един от най-богатите хора в света, основателят на "Амазон" Джеф Безос, похарчи 100 хиляди евро за вечеря в ресторант в турски курорт, съобщава "Хаберлер", цитиран от dariknews.bg.

Безос акостира преди няколко дни със своята суперяхта "Koru" за 500 милиона долара в егейския курорт Бодрум заедно с годеницата си Лорън Санчес.

Всеки от тях има над 100 млрд. долара: Вижте 14-те най-богати мъже в света

Една от вечерите двойката отишла със свои гости в луксозен ресторант в близкия курорт Датча, окръг Мармарис, където вечерята на компанията струвала главозамайващата сума от 3,5 милиона турски лири (100 хиляди евро), отбелязва изданието.

Това не е първото посещение на милиардера в Турция, напомня сайтът. През февруари другата яхта на Безос - "Flying Fox", една от двайсетте най-големи яхти в света, беше закотвена в средиземноморския курорт Фетхийе, където на кея беше заредена с 600 хил. литра гориво.

Построена в Германия през 2016 г., ултралуксозната яхта разполага с басейн 22,5 м на 12 м, джакузи, спа център, фитнес зала, зони за водни спортове и кинозали. Яхтата, която разполага и с две хеликоптерни площадки, може да настани 22 гости в 11 каюти, от които един апартамент и 10 ВИП каюти.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Колкото

    23 1 Отговор
    И пари да има , щом е дал толкова за вечеря значи че е глупак !
  • 2 Да върви на м...

    27 3 Отговор
    "щедрият" Безос да не е нахранил бедните и бездомните с храна за 100000 $, че да му се възхищаваме!?
  • 3 Българин

    16 0 Отговор
    Да беше птишъл на Градина. Там щяха да му обяснят, кой е началника и какво може!
  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    19 0 Отговор
    БОГАТ и ЩЕДЪР не са СИНОНИМИ ‼️
  • 5 дедо Флашко

    8 1 Отговор
    Имал е кинти-платил е. И какво от това?
  • 6 Мъдрият

    21 3 Отговор
    Това не е щедрост, а безумно пръскане на средства, докато същевременно хиляди хора в света умират от глад!

    За мен това е изкривяване и безумие - да се похарчат 100 000 долара за вечеря! Не се казва за колко човека е била компанията - но и 20 души да са били - толкова пари е безумие! Те просто са се надпреварвали да поръчват най-изчанчените неща в менюто.

    По добре да бяха се нахранили за 1000 долара(което съвсем не е малко и за баровец), а останалите 99 000 да ги беше дарил за бедните!

    Коментиран от #11, #15

  • 7 Сигурно

    10 0 Отговор
    Турчолята са му врътнали номер и са му взели паричките. Няма просто как да струва толкова, колкото и каквото и да са поръчвали. Нищо де, муха го ухапала него, а турчина суче мустак :D
  • 8 Коста

    12 1 Отговор
    600 хил литра гориво????? Хахаха... Мисирки!

    Коментиран от #14

  • 9 Порно

    1 0 Отговор
    Сигурен съм, че основната част от сметката е за вино
  • 10 Някой

    21 1 Отговор
    Типично за мутрите, нищо че този е от западните и по-технологично ориентирани такива.
    Дава такава сума за една вечеря, но малтретира работниците, дето му изкарват парите - не можеш да отидеш до тоалетна, постоянно следене с камери дали не си си погледнал случайно телефона, постоянни глоби и т.н. Нашите мутри са същите - могат да дадат безумно голяма дума за кефа си, да лепят столевки на челото на посредствени чалга певици, но не могат да осигурят нормални условия на работа на работниците във фирмите си, и не могат да им дават нормални заплати.
    Тъй че, тези "щедрите", не ми ги рекламирайте.
  • 11 Не гледай в чуждата паничка

    5 8 Отговор

    До коментар #6 от "Мъдрият":

    На тебе Безос не ти казва за колко пари да вечеряш. Кой си ти, че да му казваш на него? Освен това от къде знаеш той отделно дали не дарява на бедните, докато ти със сигурност и един лев не си дарил.
  • 12 Да беше дошъл

    6 0 Отговор
    В измисленият несъществуващ ресторант на последният софиянец 😂😂😂😂
  • 13 Мъзос

    5 0 Отговор
    чудя се защо не е акостирал на слънчака или на марина карпузови ....да го фане растройство от елитните черноморски ресторанти .....един вид пречуистване ще получи . А като види и вампирите на Божидар Димитров в Несебър ...може и духовно такова ..Мухахаха
  • 14 Разхождащият се в джипка монарх

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Коста":

    Резервоара на тази яхта събира 627 500 л гориво така, че не си прав. Още през 2019 в интернет започнаха да се носят клюки, че Бесос е купил 136 м. Flying Fox за 400 млн.долара. Хипотезата се появи след като колумнистът Яшар Али публикува снимка на яхтата, видяна в заливите на Хисарону в Турция, от своя акаунт в Twitter. Али споменава Flying Fox като „новата суперяхта на Джеф Безос“, но след няколко минути изтрива поста си. "Шефа на Amazon Джеф Безос НЕ е купил яхтата Flying Fox. Джеф Безос не е собственик на 136 м. суперяхта "Flying Fox" и никога не е бил на почивка на турската Ривиера на борда на тази мега яхта", твърди още тогава сериозен източник свързан с бизнесмена. През март 2022 няколко медии съобщиха, че реалният собственик на яхтата е руският милиардер Дмитрий Каменщик. Джеф Безос притежава единствено 127 м. ветроходна яхта построена от Oceanco.
  • 15 Бугати турбонасранще дига 500

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Мъдрият":

    Богатите мислят по различен начин. Важна им е суетата и гоненето на вятъра както пише в Еклесиаст на Светото Писание. Колкото и да се опитваш няма да ги разбереш, защото те сами себе си не разбират.
  • 16 Демокрация отвъд локвата по краварски

    1 0 Отговор
    Построена в Германия Flying Fox през 2016, всъщност е построена през 2019. Не можете и да преписвате от правилните източници. Голяма мъка.