14 Юли, 2024 12:23 819 2

Китаристът на "Рейдиохед" Джони Грийнууд влезе в болница, групата отменя концерти

  • рейдиохед-
  • болница-
  • инфекция-
  • отменени концерти-
  • интензивно отделение-
  • спешна помощ

Джони Грийнууд е развил сериозна инфекция, стана ясно от официално изявление

Китаристът на "Рейдиохед" Джони Грийнууд влезе в болница, групата отменя концерти - 1
Снимка: Shutterstock

Китаристът на група "Рейдиохед" Джони Грийнууд е приет вчера в в спешното отделение на болница, съобщи ДПА.

52-годишният музикант е бил на турне с група "Смайл" заедно с певеца от "Рейдиохед" Том Йорк и барабаниста Том Скинър. Групата вече прекъсна европейското си турне.

Група "Смайл" обясни, че Грийнууд е сериозно болен, но "скоро ще се прибере у дома". Лекарите обаче му препоръчват почивка. Всички, купили си билети за концертите, могат да получат обратно парите си.

"Преди няколко дни Джони разви сериозна инфекция, която наложи спешно болнично лечение, а част от него - в интензивното отделение", обясни група "Смайл" в социалната мрежа Екс. "За щастие той вече е вън от опасност и скоро ще се завърне у дома. Медицинският екип, който отговаря за грижите за Джони, ни инструктира да отменим всички ангажименти и той да има време да се възстанови напълно. Затова всички концерти на групата до края на август са отменени".

Група "Смайл" е издала два албума - A Light For Attracting Attention и Wall Of Eyes. Тя имаше насрочени концерти в Швейцария, Швеция, Германия и Полша през август.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    3 0 Отговор
    Дано Човекът оздравее е
  • 2 Факт

    3 0 Отговор
    Великан в музиката.Редиохед са епоха