22 Юли, 2024 17:49 2 523 8

7 фрази, които никога не трябва да изричате във връзката

  • фрази-
  • връзка

Te причиняват необратими щети на връзката и стартират таймера за обратно отброяване

7 фрази, които никога не трябва да изричате във връзката - 1
Снимкa: Shutterstock

Когато току-що започвате да се срещате с някой, естествено показвате само добрата си страна. По-склонни сте да правите компромиси, държите се възможно най-учтиво. С течение на времето обаче свиквате и започвате да се чувствате комфортно, дотолкова, че вече не може да се сдържате и изричате това, което не трябва да изричате.

Това са фрази, които никога не бихте казали в началото на една връзка, но когато отношенията напреднат, вече не мислите за необходимо да ги спестите. Разбира се, в някои случаи всичко може да бъде забравено с искрено извинение, но все пак подобни фрази причиняват необратими щети на връзката и просто стартират таймера за обратно отброяване.

"Нали ти казах!"

Само инфантилни хора могат да произнесат тази фраза. Това е знак за вашата незрялост, а не за проницателността ви! Подобни думи карат другия да се чувства глупав, неуспешен и дори непълноценен. Казвайте ги ден след ден и скоро вашият партньор ще се отчужди напълно от вас.

7 фрази, които никога не трябва да изричате във връзката
Снимкa: Shutterstock

"Не трябва да правиш това"

Заповедните думи „не трябва“ и „не може“ са допустими само от родители, но не и от любимия човек. Във всяка връзка има моменти, в които наистина не искате партньорът ви да не прави определени неща – например, да не издуха всички пари, които сте спестили за чифт скъпи обувки или да не прекара целия уикенд в превъртане на видео игри. Проблемът е, че ние не носим отговорност за друг възрастен човек, дори ако той ни е много близък. Фразата „Не трябва да правиш това“ е просто вашият отчаян опит да го контролирате или да го манипулирате.

"Приемаш всичко много навътре"

Да кажете това, когато любимият човек е очевидно разстроен от нещо, е като да помолите проливния дъжд да спре незабавно. Хората чувстват това, което чувстват, така че не се опитвайте да го омаловажавате или осмивате.

Фрази, които започват с думите "Ти винаги" или "Ти никога"

Когато отправяте обвинения, продуктивният разговор става невъзможен и партньорът ви веднага заема отбранителна позиция. Не се фокусирайте върху това, което смятате за недостатъци на любимия си човек, а върху това, което бихте искали да подобрите във връзката си.

"Ако наистина ме обичаше, щеше да..."

Това вече е типична емоционална манипулация! Не можете да принудите човек да прави това, което не иска, като го изнудвате с любов и изисквате по този начин да ви докаже чувствата си. Честно казано, това изобщо не е любов, а очевидни признаци на много нефункционална връзка.

"Не ме интересува"

Когато не ви пука какво казва, прави и предприема партньорът ви и го изричате на висок глас, тогава той започва да се изолира от вас и напълно губи желание да ви се доверява. Това означава, че това ще поиска да се довери на някой друг - на някой, на когото определено ще му пука.

"Прави каквото искаш..."

Когато вашият партньор ви дразни с нещо и вие абсолютно не искате да слушате мислите и идеите, които той се опитва да ви предаде, можете да го спрете с тази фраза. Не забравяйте обаче, че тя е изключително груба и пренебрежителна. Ако вие не искате да слушате най-скъпия си човек, в крайна сметка ще се намери някой друг да го направи.

Автор: Лора Костова, happy-woman.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    12 6 Отговор
    1. Не бива да казвате
    " Сестра ти прави по-хубави сФирки‼️

    Коментиран от #4

  • 2 Кажете

    3 7 Отговор
    И , че я обичате , че ви липсва когато не сте до нея , че нейните целувки са най сладки, че усмивката у създава настроение ...
  • 3 Иван от Троня

    4 0 Отговор
    1-Няма да ти да пари за маникюр
    2-Няма да ти дам пари за ноктопластика
    3-Няма да ти дам пари за да си направиш гърдите
    4-Няма да ти купя нова кола
    5-Няма да ти дам банковата картата за да пазаруваш в мола
    6-Няма да те заведа на ваканция
    7 -Няма да ти купя това бижу
    8-Няма да ти подаря голям букет с цветя 151 рози ,а ще са 3 броя
    9-Няма да ти финансирам ваканцията с приятелки
    Е ТЕ СТАНАХА ПОВЕЧЕ ОТ 7 БРОЯ СИГ ИМА И ОЩЕ .Е ако имате меркантилна жена до себе си ще си седите сам обаче ако е жена на място ще си живееете дълги годни.
  • 4 Пилотът Гошу

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Също и “що не вървиш на п. м.”, въпреки че понякога е точно правилното.
  • 5 БгТопИдиот🇧🇬

    0 0 Отговор
    Глюпости на тръкалета "ала панелен бройлер и бройлерица"
  • 6 Даааа, явно

    0 0 Отговор
    Се търсят глухонеми партньори!
  • 7 Бяла лястовичка

    0 1 Отговор
    Не се чувствам добре от липса на уреден и хубав живот !
    Нямам атлетична фигура !
    Нямам жена !
    Нямам и други неща !
    Не съм в своята лична стихия на живота !
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.