23 Юли, 2024 12:32 1 976 9

Проверете връзката си: 11 признака на умираща любов

  • умираща любов-
  • връзка-
  • признаци

Почти всеки човек се е изправял пред избор: да прекрати връзка или да се преструва, че всичко е наред

Проверете връзката си: 11 признака на умираща любов - 1
Снимкa: Shutterstock

Нежността прераства в редовни кавги. Вашият партньор развива нови интереси и често намирате утеха при приятелките си. Може ли това да означава, че любовта е започнала да умира? Как да разберете, че една връзка е към своя край? Струва ли си да се разделите, ако няма повече любов?

Изглежда, че всичко е просто, но това е напълно погрешно. Почти всеки човек се е изправял пред избор: да прекрати връзка или да се преструва, че всичко е наред. Кое е правилното решение?

Нека да разгледаме някои от най-честите признаци на умираща любов. Може би благодарение на тях ще успеете да стигнете до правилното решение.

1. Засилва се желанието за самота. Изглежда доста странно, когато една двойка е неразделна през цялото време. Човек има нужда да остане сам със собствените си мисли. Ако желанието да бъдете сами се увеличи, можем спокойно да кажем, че връзката не носи радост.

2. Не прекарвате време заедно. Когато двойката живее заедно, е необходимо да посещавате обществени места заедно: кина, магазини, кафенета. Щастието не идва само от секса и гледането на телевизия.

3. Липса на интимни отношения. Намаляването на сексуалната активност по време на връзка може да бъде повлияно от много фактори: умора, неразположение, стрес. Когато сексуалното влечение към партньора започне да се притъпява и сексът се счита за нещо задължително, тогава си струва да се замислите.

4. Без ласки. Не си мислете, че ласките трябва да присъстват по време на секс. Трябва да има прегръдки и целувки, както и внимание един към друг. В момента, в който докосването на партньора ви предизвиква отвращение, знайте, че любовта си е отишла.

5. Нямате теми за разговор. Готови сте да споделяте тайни и да говорите с всеки, но не и с половинката си. Това е причина за безпокойство.

6. Дребнавост. Всичко започва да ви дразни: начинът, по който яде, пие, прическата и поведението му. Постоянният стрес и скандалите поради нервност могат да доведат до сериозни заболявания. И понеже не искате да се нараните един друг, продължавате да се толерирате.

7. Домакинската работа е сравнима с наказание. Във всяка връзка могат да възникнат търкания при споделяне на домакинските отговорности. Винаги има компромис, но ако няма желание да го търсите, тогава защо да живеете заедно?

8. Спрели сте да се грижите за себе си. За вас няма значение как изглеждате и дали партньорът ви е привлечен от външния ви вид.

9. Не празнувате семейни празници. Те са изгубили смисъл и значение. Една влюбена двойка няма да пропусне своята годишнина, нито Свети Валентин. Любовта свършва в момента, в който спрете да празнувате рождените си дни заедно.

10. Все по-често чувате, че той не е достоен за вас. Истинските приятели искат да ви видят щастливи. Струва си да се вслушвате в тяхното мнение от време на време.

11. Започвате да сравнявате. Сравнявате ли половинката си и резултатът оказва ли се в неин минус? Любовта може би вече я няма.

Ако се разпознавате във всички 11 точки, това е знак да си помислите.

Защо да живеете с някой, който не ви носи щастие в живота?

Страхувате се от промяната? Помнете, че животът е толкова кратък, че е глупаво да го пилеете за любов без бъдеще.

Автор: Лора Костова, happy-woman.bg


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сила

    8 5 Отговор
    Празнуването на семейни празници верно убива любовта..... Ако па дойдат и роднините ви направо я пиши умрела !!!

    Коментиран от #3

  • 2 тогава

    5 3 Отговор
    Поверете връзката си на някой игрив приятел да разпали пламъка й наново или в търсачката за нов късмет

    Коментиран от #4

  • 3 Виж ти

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Сила":

    Ти си бил тиранин! Хората понякога успяват да се видят с близките си само по празниците, остава и от това да се откажат!

    Коментиран от #7

  • 4 ха ха ха

    5 4 Отговор

    До коментар #2 от "тогава":

    "Игривите приятели" не стават за чеп за зеле, но това се разбира едва когато е късно.
  • 5 Истината

    1 5 Отговор
    Заради децата си заслужава иначе всичко е вярно
  • 6 Еее...

    2 1 Отговор
    А моята любов тепърва ще се разгори...
  • 7 Сила

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Виж ти":

    "САМ В КЪЩИ " 1 , 2 , 3 ........
  • 8 Шест-осем-едно

    0 4 Отговор
    Искам афера с транс жена.
    Къде у нас се намират такива? Мерси!

    Коментиран от #9

  • 9 едно едно едно

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Шест-осем-едно":

    Снимай се в някой филм, но да знаеш, че те нямат нищо общо с действителността.😄😄😄