Last news in Fakti

13 Март, 2014 17:48 1 415 0

Лейди Гага замесена във финансова измама

  • лейди гага-
  • измама-
  • благотворителност

Изглежда, че певицата е източвала пари от собствената си благотворителна организация

Изглежда, че поп певицата Лейди Гага е източила милиони долари от собствената си благотворителна фондация, съобщава "Ню Йорк Поуст".

Нетните постъпления в сметката на фондацията „Born This Way“ достигат  $ 2.65 млн. Оказва се обаче, че само 5000 от тях са отишли за благотворителност. Според финансовите отчети, публикувани от изданието,  1.85 млн долара от тази сума са били похарчени за оперативни разходи. $ 406 525 от общата сума са отишли за правни съвети, $ 300 000 за стратегическо развитие и $ 150 000 за филантропско консултиране.

Освен това през 2012 г. фондацията е похарчила $ 429 682 за автобусна обиколка, популяризираща нейната дейност. Още много пари са отишли за популяризиране на обиколката, връзки с медиите и кординация на събитието. Извън всички тези разходи, организацията е изплатила само $ 5000 еднократна помощ.

Фондацията на Лейди Гага има за цел „да свързва младите хора по безопасен начин и да им дава възможности и вдъхновение за създаването на един по-добър свят.“

Оказва се, че президент на организацията е майката на певицата, а главен ковчежник е нейният баща. От ръководството на „Born This Way“ твърдят, че по време на автобусната обиколка, 19 288 млади участници са получили обучение по гражданска ангажираност. Освен това в автобусите обикновени хора са можели да получат професионална групова и лична терапия. От организацията все още не са обяснили от къде идват средствата за техните дейности. При нейното основаване обаче Лейди Гага обяви, че повечето пари ще бъдат отделени от нея.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА