29 Август, 2024 16:32 2 333 4

Лекари предупреждават, че нова тенденция онлайн е особено опасна

  • кожа-
  • грижа за кожата-
  • тенденция-
  • мода-
  • социална мрежа-
  • модерно

"Слънчевото изгаряне" се използва за "лечение" на акне и кожни проблеми, но лекарите имат друго мнение

Лекари предупреждават, че нова тенденция онлайн е особено опасна - 1
Снимка: Shutterstock

Експерти от британска болница издадоха спешно предупреждение за тенденцията, която се разпространява в социалните медии и се нарича "слънчево изгаряне". Те са категорични, че новата мода може да причини рак.

Новата тенденция съветва хората да използват излагането на слънце за лечение на кожни заболявания и за укрепване на здравето. Не се препоръчва използването на слънцезащитни продукти. Нещо повече, хората се насърчават умишлено да причиняват изгаряния на кожата си, за да "лекуват" акне и други дерматологични състояния или просто да ѝ придадат "здравословен" блясък.

В същото време британски здравни експерти обясниха опасностите от тази тенденция. Те обясняват, че избягването на слънцезащитни продукти може да доведе до сериозни слънчеви изгаряния, което от своя страна увеличава риска от смъртоносна меланома — често срещан вид рак на кожата.

Моля, насърчавайте всички да се грижат за безопасността си на слънце, да се грижат за кожата си и да помнят, че има по-безопасни начини за лечение на акне, отколкото да се излагат на риск, като остават под жаркото слънце.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бананова плантация

    2 8 Отговор
    Негрите могат по цял ден да стоят на слънце и нито изгарят, нито получават топлинен удар.
  • 2 Гост666

    5 2 Отговор
    По голяма глупост не бях чел или чувал. Точно обратното е слънцето и изгарянията може да причинят проблеми на кожата .

    Коментиран от #4

  • 3 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    3 0 Отговор
    Значи според " специалистите" в разните соц мрежи това е полезно. Хахахаха .
  • 4 Бегом до хоризонта и обратно

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост666":

    Прекалено много пропаганда четеш , а можеше да прочетеш примерно някой учебник по медицина от миналият век , за да видиш колко си далече от истината!