2 Септември, 2024 13:28 5 000 0

3 магнитни бури ни предстоят през септември

  • магнитни бури-
  • слънчеви изригвания-
  • магнитна буря-
  • септември

Най-мощното слънчево изригване се очаква в края на месеца

3 магнитни бури ни предстоят през септември - 1
Снимка: Shutterstock

Според метеоролозите през септември Слънцето ще причини разразяването на няколко магнитни бури, чието въздействие ще се усети и на Земята. Метеоролозите казват, че трите бури ще бъдат с различна интензивност съответно в началото, средата и края на месеца.

Кога да очакваме магнитни бури през септември?

  • 1-3 септември - слаба магнитна буря;
  • 10 септември - магнитна буря със средна мощност;
  • 26 септември - мощна магнитна буря.

Какво е магнитна буря?

Магнитните бури са реакцията на магнитосферата на внезапни удари и натиск от слънчевия вятър. Поради слънчевите изригвания, магнитният щит на Земята просто започва да трепери и да се колебае, което засяга цялото поле на Земята и съответно хората. Те продължават от няколко часа до няколко дни, а тяхната интензивност пряко влияе на нашето благосъстояние и настроение.

Защо през 2024 г. има много магнитни бури?

2024 г. бележи пика на настоящия 11-годишен цикъл на слънчева активност. Това означава, че Слънцето сега е най-активно и броят на слънчевите изригвания и емисии е максимален. Слънчевите плазмени емисии взаимодействат с магнитното поле на Земята, причинявайки неговото смущение. Това предизвиква магнитни бури.

Как да преодолеем по-лесно магнитните бури?

За да се сведе до минимум отрицателното въздействие на магнитните бури върху здравето, лекарите съветват да се придържаме към основните принципи на здравословния начин на живот. По-специално, важно е да спазваме здравословен режим. Това означава да си лягате навреме, да правите почивки през деня и да се разхождате на чист въздух.

Трябва също да внимавате в диетата си, като избягвате нездравословна храна и пиете повече вода.

Освен това трябва да сте умерено физически активни в периоди на магнитни бури и да не претоварвате тялото си с тежки тренировки.

Особено важно е да се грижите за емоционалното си състояние: не бъдете нервни, избягвайте стресови ситуации. Можете да практикувате техники за релаксация като медитация, дълбоко дишане и ароматерапия.

Контрастен душ, пиене на билков чай ​​и разходка на чист въздух могат да подобрят вашето благосъстояние.

Ако имате хронични заболявания, определено трябва да се консултирате с вашия лекар относно препоръките за магнитни бури, съветва zdrave.to.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА